Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1208 від 14.02.2025p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Що додати до звичайного чорного чаю, щоб зробити в декілька разів кориснішим?

Що додати до звичайного чорного чаю, щоб зробити в декілька разів кориснішим?

Чорний чай принесе користь здоров’ю і просто так. Але нутриціологи впевнені, що з однією добавкою популярний напій розкриє свою максимальну цінність.

Чай містить поліфеноли, найпотужніші – теафлавіни та теарубігіни. Вони діють як антиоксиданти, тобто захищають клітини, підтримують серцево-судинну та нервову системи. А ще чай – більш м’який стимулятор порівняно з тією ж кавою.

Куди ще краще? Є куди, заявили експерти. Просто додайте в чайник трохи м’яти. Рослина, багата ментолом, посилює антиоксидантні властивості напою, а ще додає до нього антисептичну та розслаблюючу дію.

Чай з м’ятою можна пити при головному болю, при нервовому перенапруженні, при застуді та без причини для покращення травлення та активізації розумових здібностей. З таким напоєм можна і почати день, і закінчити його. Звучить парадоксально, але так і є. М’ятний чай дозволить і підбадьоритися зранку, і заспокоїтися ввечері.

14.02.2025



Рівне-Ракурс №1208 від 14.02.2025p. 
На головну сторінку