Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №306 від 23.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#N-km

Підтоплені Сарни гниють помаленьку

Це літо, справді, було якесь дивакувате: то холодило людей, то пекло немилосердно, затим мочило мало не тропічними зливами. Так, після рясних дощів районний центр Сарни цього року, як ніколи, потерпає від води. Центральна частина міста з приватними садибами просто-таки плаває від підземних вод. Люди бояться, що фундамент ось-ось не витримає, і хати почнуть помаленьку валитися. Городина вся зігнила, усюди грибок та сморід, який чути біля самісінької райдержадміністрації. Міська ж влада знає про підтоплення, але мовчить. Мовчить, бо не забезпечила у свій час городян міським колектором. Хіба що викачати ту воду можна, але на це теж нема устаткування. І того нема, і цього нема, зате влада є!

[ноутбуки киев]

Коров’яча алергія

У господарів села Симонів Гощанського району серйозні клопоти - у них хворіє худоба. І не в одному-двох дворах, а масово нездужають корови з бичками, які випасаються на сільському лузі. Важке дихання худоби супроводжується температурою, діареєю та загальною слабкістю. Дехто з ветеринарів каже, що у корів алергія... на будяки. Радше за все, це борошниста роса викликає хворобливу реакцію у тварин. Але налякані селяни в один голос стверджують, що будяки на лузі ростуть споконвічно, а худоба хворіє лишень цього року. І багато людей забрали своїх годувальниць із спільного стада та випасають деінде.

Підготовка до зими. Оба-на!

Рівняни, які часто подорожують Європою, звернули увагу на таку нашу побутово-життєву реалію, як підготовка міста до зими. Кажуть, що в сусідніх Польщі, Чехії давно про такі чисто соціалістичні речі забули: ніхто не перекриває воду з метою профілактики або заміни старих труб, не відключає світла та опалення. Це все робиться, але без якогось такого афішування, і головне, - не створюються незручності людям. Бо обов’язком громадян є вчасно оплачувати надані послуги, а не слухати відмовки про незроблену відповідальними керівниками роботу.

23.08.2007Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 23.08.2007p. 
На головну сторінку