|
№316 від 05.11.2007p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Заготовляють чагу восени чи взимку, коли опадає листя з дерев. Його подрібнюють на шматочки по 3-6 см і сушать у добре провітрюваному приміщенні або в сушильнях за температури не вище 50°С. Приготування настою: промиті шматки чаги замочити у невеликій кількості холодної перевареної води на 4-5 годин, подрібнити на млинку для м’яса, залити перевареною водою (температура не вище 50°С, інакше втрачаються лікувальні властивості) з розрахунку - 1 частина подрібненої маси на 5 частин води, настоювати 48 годин, процідити, осад відтиснути. До отриманого настою додати воду, в якій настоювалися шматочки гриба. Настій можна зберігати в холодильнику протягом 4 діб. Вживати по 1 склянці тричі на день за 0, 5 години до їжі.