Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №317 від 08.11.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Подія

Польські австралійці з рівненською пропискою

Польські австралійці з рівненською пропискою

Віднедавна рівняни масово йдуть у місцевий зоопарк. Зазвичай, це улюблене місце відпочинку дітлахів ми звикли відвідувати влітку. Проте новина, що в зоопарку з’явилися незвичайні жителі, створила навколо нього справжній ажіотаж. Всі хочуть на власні очі побачити трійко австралійських кенгуру, тим більше, що вони єдині не лише в західному регіоні, але й на Україні. Проте, якщо у відвідувачів з’явиться бажання зробити фото на пам’ять - це буде непросто. Доведеться побігати.

- Країни Європейського Союзу розпочали активну боротьбу із контрабандою тваринами, - розповідає працівник Рівненського зоопарку Андрій ТРОХИМЧИК. - Тому звірів зоопарки тепер не купують, їх або дарують, або ними обмінюються.

Ці троє незвичних звіряток - подарунок Краківського зоопарку. Вони народилися в неволі, тому адаптовані до теперішніх умов проживання. Так як кенгуру живуть групами, у яких лише самці або самець і кілька самиць, нам подарували трьох самців - батька і його синів.

Працівники зоопарку спеціально облаштували для них територію - звели будиночок для сну і відпочинку й відвели майданчик для ігор. Раціон харчування кенгуру також дещо незвичний - лише сирі овочі та фрукти.

Відтепер ведмеді, поні та інші кенгурові сусіди не нудьгуватимуть, спостерігаючи за грою своїх нових друзів. І будемо сподіватися, що нові мешканці нашого зоопарку стимулюватимуть до приїзду відвідувачів із різних куточків України.

08.11.2007Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 08.11.2007p. 
На головну сторінку