Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №317 від 08.11.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Пригода

Віталій Чубаєвський: “Після огляду речей молодика міліціонери виявили на його одязі плями, схожі на кров…”

Напад на валютника

Чоловіка пограбував коханий хлопець його доньки

Днями у Рівному напали на валютника у дворі його будинку. Чоловіка вдарили дерев’яною палицею по голові та відібрали в нього 70 тисяч гривень, три тисячі доларів і документи на авто.

Правоохоронці, оглянувши місце скоєння злочину, дійшли спільної думки, що злочин був ретельно спланований. Хтось володів інформацією про спосіб життя потерпілого. Себто, валютника чекали... А сховане злочинне знаряддя у вигляді дерев’яної рейки від дворової лавки вказувало, що зловмисник заздалегідь приготував її і чекав на зручний для нападу час.

- На майданчику, де трапилася пригода (за кілька метрів від оселі потерпілого), окрім великої калюжі крові, валялися друзки від палиці, якою вдарили валютника, - розповідає начальник Рівненського МВ УМВС, майор міліції Віталій ЧУБАЄВСЬКИЙ (на фото). - Удар був досить сильним. Чоловік знепритомнів і тому подробиць пригадати не може: усе відбулося за лічені секунди.

Опитавши дружину, доньку та її хлопця, міліціонери встановили, що ворогів потерпілий не мав. Знав, що його професійна діяльність пов’язана з ризиком для життя, проте власною безпекою не переймався, ходив без захисних засобів. Цим і скористався злочинець.

От і вір після цього близьким людям!

При розмові з родичами потерпілого увагу оперативників привернув хлопець доньки валютника. Закохані молоді люди збиралися невдовзі побратися. Сам хлопець родом із міста Кузнецовська. Жив у сусідньому будинку, винаймаючи там квартиру.

- Нашу увагу привернув той факт, що у хлопця була здерта шкіра на руці, - продовжує Віталій Чубаєвський. - Щоправда, він пояснив, що поранився після сварки зі своєю дівчиною, дочкою потерпілого: коли йшов із квартири, то щосили вдарив кулаком у двері, а по дорозі ще й підбив ногою якийсь предмет, схожий на палицю. Слова юнака підтвердила й дівчина. “Така обґрунтована відповідь викликала у нас ще більшу зацікавленість цією особою”, - сказав начальник Рівненського МВ УМВС.

Після ретельного огляду речей хлопця міліціонери виявили на штанях, черевиках та рукаві куртки плями бурого кольору, схожі на кров. Для з’ясування цих та інших подробиць молодика доставили до міліції.

Пригріли “хамелеона”

З’ясувалося, що 26-річний юнак двічі судимий. Після деяких подробиць алібі хлопця розлетілося вщент. Він розповів міліціонерам, що постійне безгрошів’я підштовхнуло його на цей хибний крок. А вилучені зі схованки 70 тисяч гривень, три тисячі доларів та посвідчення водія на ім’я потерпілого дали підстави правоохоронцям затримати підозрюваного та порушити кримінальну справу за фактом вчинення ним розбою, за який міра відповідальності визначена як позбавлення волі від 8 до 15 років з конфіскацією майна. Про це повідомила старший інспектор ВЗГ Рівненнського УМВСУ Тамара ЛИСЕНКО.

08.11.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 08.11.2007p. 
На головну сторінку