Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №320 від 29.11.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#І собі, і дітям...

Подаруйте дитині радість

Подаруйте дитині радість

Дитяче свято - особлива подія, причому не лише для ваших дітей, але і для вас. Що приготувати, як усе оформити, а головне - чим захопити усіх дітей, щоб нікому не було нудно?

Можна, звичайно, запросити професійних клоунів, котрі будуть розважати дітей, а вони при цьому будуть пасивними спостерігачами. Але є й інший варіант - зробити дітей активними учасниками, коли вони не просто дивляться виступ артистів, але і самі жартують, граються, радіють. Побачивши непідробне захоплення ваших бешкетників, ви й самі помолодшаєте. Але як досягти того, щоб ваше свято вдалося?

Всі діти різні: і за віком, і за характером, і у своїх захопленнях, але є багато такого, що об’єднує всі дитячі свята і про що варто пам’ятати.

По-перше, підготовка до свята, його очікування - це вже початок свята для дитини.

По-друге, будь-яка, нехай навіть простенька розважальна програма - обов’язкова, без цього свято - не свято, а звичайні посиденьки.

По-третє, не забудьте про оформлення місця проведення свята, навіть кілька повітряних кульок у передпокої, дитячій кімнаті або кафе нададуть йому незвичного вигляду, створять веселий настрій. Не забудьте про те, що подарунки і призи (нехай простенькі й недорогі) повинні одержати і гості - діти є діти. Ну і звісно ж, святковий торт; краще, якщо він не буде купленим у магазині, а якимось незвичним: зробленим власноруч або на замовлення.

І ще: традиційно під дитячим святом ми розуміємо день народження, і діти з сумом думають - ну от, день народження вже минув, а до Нового Року ще далеко… Адже їм цього мало, а приводом до організації свята може бути будь-яка подія: початок весни, випускний у дитячому садочку, день ангела, день народження кішки… та й просто ваше бажання зробити вашу дитину щасливою і самим радіти разом з нею.

Торт “Машинка”

Інгредієнти: тісто: 3 ст.л. меду, склянка цукру, 100 г вершкового масла, 3 яйця, 1 ч.л. соди, 4-5 склянок борошна. Крем: 0,5 л сметани, банка згущеного молока, 200 г зефіру.

Приготування: вилийте мед у невелику каструльку і нагрійте на вогні. Додайте соду, масло, цукор. Перемішайте. Остудіть і додайте 3 яйця. Перемішайте і додайте борошно, вимісіть тісто. Розділіть його на чотири частини, розкачайте і виріжте потрібну форму (квіточку, будинок, машинку). Випікайте у духовій шафі по черзі, поки кожен корж не стане світлокоричневого кольору.

Для крему збийте сметану зі згущеним молоком і намастіть коржі. Між другим і третім покладіть зефір. Прикрасьте!

Торт “Паровозик”

Інгредієнти: тісто: 4 яйця, 2 склянки борошна, 1,5 пачки вершкового масла, 2 ч.л. суміші для випікання, 2 склянки цукру. Крем: 0,5 л сметани, 1 склянка цукру, 0,5 склянки води, 2 ч.л. желатину. Прикраси: кольоровий горошок, лимонні дольки, вафлі, яскрава посипка.

Приготування тіста. Вершкове масло розтерти до консистенції м’якої маси. Помішуючи, додати жовтки й цукор. Потім - борошно й розрихлювач. Збиті у піну білки додати до основної маси. Викладіть тісто у змазану жиром продовгувату форму і випікайте при 180 градусах 30 хвилин. Дайте схолонути. Розділіть коржа на три частини. З першої сформуйте вагон, з решти - паровоз (нижня частина паровозу більша, кабінка машиніста - менша).

Приготування крему. Желатин замочіть у трьох ложках холодної води, нагрійте на вогні, доки він розчиниться. Сметану збийте з цукром, додайте желатин. Перемішайте. З підготовлених шматків тіста виріжте прямокутники і кожен змастіть збитою сметаною. Меншу половинку покладіть на більшу. Крем зі сметани розмажте по всій поверхні торта. Паровозик прикрасьте цукерками, колеса зробіть із лимонних дольок. Встановіть вафельну трубу, вагони наповніть солодощами.

29.11.2007



Рівне-Ракурс №10 від 29.11.2007p. 
На головну сторінку