Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №322 від 13.12.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Політикум

“Наша песня хороша...”

“Наша песня хороша...”

Юлія Тимошенко у вівторок не стала Прем’єр-міністром України. 225 голосів “за” замість 227 показала система голосування “Рада”. Висловивши їй недовіру, представники “помаранчевої коаліції” вирішили голосувати бюлетенями. На жаль, на час виходу газети результати такого волевиявлення депутатів нам були невідомі. Зранку минулої середи ми поцікавилися думкою політиків, партійців і офіційних осіб з приводу ситуації у парламенті.

Народний депутат України (БЮТ) Юрій ПРОКОПЧУК:

- Останні події можна назвати лише одним словом - фальсифікація виборів Прем’єр-міністра України через втручання в систему “Рада”. Її просто запрограмували на сталі 225 голосів і не більше.

Наша позиція - не було жодної потреби в переголосуванні. Як член лічильної комісії, можу сказати, що повинні були просто зарахувати два голоси до загального результату. Але ми наштовхнулись на жорстку конфронтацію “регіоналів”.

Перший секретар Рівненського обкому КПУ Олександр ВОЗНЮК:

- Та сесія продемонструвала, що коаліція не здатна призначити прем’єра, навіть за умови, що головує тепер їх представник. Навіть якщо коаліція має 227 мандатів, це не означає, що вона дієздатна. Адже за певних обставин вибуде один-два депутати, і все - вона втрачає свою силу. Ці події яскраво показали, що нинішня коаліція не тільки не вирішила політичної кризи, а навпаки - загострила її. І Президент сам собі “копає могилу”.

Голова Рівненської облдержадміністрації, очільник обласної організації партії “Наша Україна” Віктор МАТЧУК:

- Те, що відбувалося у Верховній Раді, - жах. Партія Регіонів напередодні заявляла, що готова конструктивно працювати в опозиції. Але поки що весь конструктивізм у них полягає в тому, щоб “свиснути” картку для голосування у спікера Яценюка. Особисто я переконаний, що демократична коаліція створена надовго. Голосування за прем’єра жодним чином не заперечує це. Адже всі депутати з БЮТ і НУ-НС заявили, що голосували “за”. Тобто, сталася технічна помилка, не спрацювало дві картки - і все.

13.12.2007Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 13.12.2007p. 
На головну сторінку