Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №325 від 03.01.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Конфлікт

Басейн: Петришин вже не директор, Волошина - в полі зору

Басейн: Петришин вже не директор, Волошина - в полі зору

У Рівненській спеціалізованій дитячо-юнацькій школі олімпійського резерву (СДЮШОР) знову спалахнув конфлікт. Педагоги надіслали в редакцію “РР” листа з проханням допомогти розібратися в цій ситуації. Вийшло так, що тренери розділилися на два ворогуючі табори і, замість того, щоб спокійно працювати й досягати високих результатів у спорті, з’ясовують між собою стосунки.

Кам’яна стіна виросла між тренером навчального закладу Світланою Волошиною та вже колишнім директором спортивної школи Петром Петришиним (звільнився 17 грудня 2007 року). На чому базується непорозуміння між двома професіоналами - достеменно не відомо. Кожен відстоює свою позицію, проте складається враження, що обидві сторони щось не договорюють.

Пана Петришина підтримує значна частина нинішнього тренерсько-педагогічного колективу. Окремі з них припускають, що його звільнили через скарги Волошиної та батьків вихованців у різні інстанції з приводу його діяльності.

Вони хочуть, аби Петро Петришин повернувся, бо “зміна директора закладу, найімовірніше, призведе до втрати високих спортивних результатів”, - йдеться у листі, адресованому “РР”.

Автори листа негативно оцінюють роботу та поведінку пані Волошиної: “Тренер Волошина дозволяє собі залишати спортсменів на воді та бути відсутньою на занятті протягом 10-15 хвилин. На зауваження дирекції басейну і колег по роботі реагує по-хамськи”.

Світлана Волошина, яка пропрацювала в басейні понад 15 років, вихованці якої встановили більше десяти юнацьких рекордів в українських змаганнях з плавання (вона - перший тренер відомої плавчині Анни Хлістунової) каже, що непорозуміння в стосунках із Петром Петришиним з’явилися більше року тому. “Мене то безпідставно звільняють з роботи, не повідомляючи завчасно про це, згодом - поновлюють. Нерідко обвинувачують на порожньому місці, роблять нестерпною атмосферу для роботи. Я буду відстоювати справедливість, адже хочу спокійно працювати”.

Обидві сторони конфлікту зверталися з офіційним листом до представників міської влади з проханням допомогти розібратися в ситуації.

За словами заступника міського голови Рівного Світлани БОГАТИРЧУК-КРИВКО, для з’ясування цього конфлікту була створена комісія управління освіти Рівненського міськвиконкому. Перевірка триває досі.

У Петра Петришина виявлено ряд порушень у роботі. Він отримав дві догани. Сьогодні пропонуються кандидатури на посаду директора школи. Комісія наразі аналізує діяльність Світлани Волошиної.

03.01.2008Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 03.01.2008p. 
На головну сторінку