Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №333 від 28.02.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Школа виживання

Холостяцьке життя небезпечніше за параліч, діабет і рак - разом узяті!

Саме такого висновку дійшли укладачі медичного порталу VitaMen.

Лікарі оцінювали стан здоров’я в двох групах чоловіків (неодружені й одружені) у віці від 18 до 45 років. І з’ясували, що чим триваліший період холостяцького життя, тим негативніше він позначається на психічному здоров’ї. Якщо одружений чоловік до 45 років дратівливий, замкнений і невпевнений у собі тільки в 14 відсотках випадків, то серед неодружених подібні симптоми спостерігаються з 93-відсотковою вірогідністю. На жінок самотнє життя впливає не так пригнічено.

Удвічі частіше неодружені чоловіки страждають від простатиту, вчетверо - від статевих розладів. Вони наполовину безплідні (знижуються і кількість сперматозоїдів, і їх рухливість).

Але небезпечним є не тільки холостяцьке життя. Розлучення стоїть на другому місці у низці причин, що призводять до інфаркту. Та й апатія, спричинена самотністю, призводить до малорухливого способу життя і переходу на харчування “всухом’ятку”. Звідси природним чином витікають такі наслідки, як ожиріння, м’язова дистрофія, гіпертонія і різкий підйом рівня холестерину в крові. А найдовше живуть люди, які пробули в одному шлюбі все життя.

Утім, і в подружньому житті є підводні камені. Один з таких - це спільний сон. І знову під негативний вплив більше підпадають чоловіки. Проведені тести показали, що спання на одному ліжку різко знижує розумові здібності чоловіка, а також здатність до концентрації. Причому незалежно від того, був уночі секс чи ні. А от жінки навіть з чоловіком, який хропе під боком, висипляються набагато ліпше і здатності до концентрації не втрачають.

28.02.2008Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 28.02.2008p. 
На головну сторінку