Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №337 від 27.03.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Конфлікт

Хочеш Миру - готуйся до війни

Хочеш Миру - готуйся до війни

“Не йдіть проти народу, бо ви до нас іще прийдете...” - саме такі погрози звучали з вуст мешканців проспекту Миру (чи краще було б сказати проспекту Чайки) на черговому засіданні сесії Рівнеради минулого вівторка. Група рівнян, обурених рішенням міської ради про перейменування проспекту Миру на честь мера Рівного Віктора Чайки, зібралася біля приміщення сесійної зали.

Схоже, це питання стало принциповим для народообранців. Протягом шести (!) годин депутати сперечалися з пікетувальниками, потім між собою. З 46 депутатів, що взяли участь у поіменному голосуванні за включення питання про відміну цього рішення до порядку денного, “за” проголосувало лише 14.

Хоча пропозицій щодо вирішення конфлікту було чимало. Депутат Тетяна РЕДЮК ледве не побилася з секретарем Рівнеради Юрієм Торгуном, вимагаючи відмінити чи хоча б призупинити горезвісне рішення. Керівник фракції УНП Іван ТУРКО без пояснень запропонував зробити відстрочку на його виконання на п’ять років.

Все ж вирішальною стала пропозиція Юрія ТОРГУНА провести громадські слухання з приводу перейменування проспекту Миру. Виконуючий обов’язки міського голови пообіцяв: “До моменту остаточного вивчення громадської думки ніякі дії з перейменування здійснюватись не будуть”. Варто відзначити, що ні механізму, ні процедури, ні термінів цього дослідження в рішенні не визначено... Тому його затвердження депутат Віталій ПОРОВЧУК назвав “юридичним нігілізмом”... Голова фракції БЮТ Віталій ПЕРШОГУБА, в свою чергу, дав протокольне доручення створити розширену комісію, яка повинна вирішити ці питання.

Пікетувальники, звісно, залишилися невдоволеними. З певністю можна сказати, що іскра конфлікту між мешканцями проспекту Миру-Чайки та депутатами не згасла.

27.03.2008Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 27.03.2008p. 
На головну сторінку