Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №340 від 17.04.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Меморандум підписали

Ціновий бум. Адміністрація проти

Ціни на соціально значущі продовольчі товари за останні кілька місяців зростали небаченими темпами. Увечері купуємо хліб за однією ціною, а вранці - вже за іншою. А тут Великодні свята наближаються. І можна запевнити, що ціни зростуть знову...

- З початку року найбільш подорожчали рис, м’ясо та хлібопродукти, - зазначив на зустрічі з керівниками підприємств торгівлі та виробниками начальник управління економіки облдержадміністрації Ігор ТИМОШЕНКО. - Різниця між цінами виробника і постачальника досить відчутна. Потрібно мінімум на 10 - 15 відсотків знизити ціни на товари від виробника до кінцевого споживача. Рівненщина в цілому забезпечує себе як цукром, так і м’ясом. Тому потреби у подорожчанні немає.

- Порівнявши ціни у сусідніх областях, ми бачимо, що у нас вони є вищими, - аналізує начальник управління контролю за цінами в Рівненській області В’ячеслав БЕРЕЖНЮК. - Це свідчить про незаконне їх підвищення. З цього приводу ми перевіримо підприємства-виробники.

Зі слів директора Костопільського заводу продтоварів ТМ “Родина”, депутата обласної ради, керівника фракції БЮТ Миколи КУЧЕРУКА - “для практичних результатів нашим товаровиробникам потрібно надати можливість бути присутніми в магазинах і супермаркетах. На вартість товарів також впливає оплата за можливість потрапити нашій продукції в супермаркети - за місце на полиці, за маркетингові послуги”.

- Ми не повинні допускати необґрунтованого зростання цін на товари. Це є головним завданням меморандуму, який ми підписали, - переконаний голова облдержадміністрації Віктор МАТЧУК. - Маємо знайти вихід, щоб і виробник заробляв, і торгові мережі мали прибуток, але водночас соціально значущі продовольчі товари були доступними для кожного з нас.

17.04.2008Людмила ІЛЬНИЦЬКА



Рівне-Ракурс №10 від 17.04.2008p. 
На головну сторінку