Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №340 від 17.04.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дилема

Платити доведеться, бо виженуть?

Конфлікт навколо чотирикратного збільшення оплати за навчання студентам художньо-педагогічного факультету РДГУ вичерпати не вдалося. Керівництво закладу на вимогу студентів погодилось зменшити новий розмір оплати на п’ятсот гривень. Студенти та їх батьки таку поступку називають знущанням, а саме збільшення оплати з тисячі вісімсот до восьми тисяч гривень - безпідставним. У відповідь керівництво університету пояснює, що продовжувати навчати студентів собі у збиток заклад не буде. А тим, хто не заплатить, видадуть диплом бакалавра і відрахують.

На зустрічі з керівництвом вишу студенти нарікали на незаконне, на їх погляд, розірвання контракту. При вступі його укладали на п’ять років і по закінченню навчання випускники мали б отримати диплом спеціаліста. Нині ж керівництво університету, посилаючись на наказ Міносвіти, наполягає на його скасуванні.

- Я пішов на поступки - знизив ціну на навчання на 500 гривень, - заявив ректор Руслан ПОСТОЛОВСЬКИЙ. - У нас нова оплата буде на 5 тисяч меншою, ніж у Львові. Молодь звідти буде поступати до нас.

Студенти ж наполягають на тому, що переглядати умови договору керівництво навчального закладу не має права. Адже наказ міністра освіти, до якого апелює ректор Постоловський, видано пізніше. А у їхніх договорах чітко вказано: після п’яти років навчання вони мають отримати диплом спеціаліста. - Я погоджуюсь, що він (Постоловський - ред.) говорить про інфляцію, збитковість і таке інше, - зазначає мати однієї зі студенток Світлана Буренко. - Але ж настільки підвищувати… це вже занадто.

Зрештою, сторони компромісу під час зустрічі не дійшли.

17.04.2008Максим БЛИЗНЮК

У середу, 16 квітня, четвертокурсники РДГУ організували збір підписів студентів під зверненням до Президента України, голови Верховної Ради, Прем’єр-міністра та міністра освіти і науки. У ньому вони хочуть звернути увагу керівництва держави на дії адміністрації РДГУ щодо змін умов договору навчання.



Рівне-Ракурс №10 від 17.04.2008p. 
На головну сторінку