Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №341 від 24.04.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Гирьовий спорт

П’єдестал окупували рівненські дівчата

П’єдестал окупували рівненські дівчата

Три призові місця у ваговій категорії до 60 кг вибороли представниці Рівненської області у складі збірної України на чемпіонаті світу з гирьового спорту серед юнаків та дівчат, що відбувся у місті Бобруйськ (Білорусія).

Участь у турнірі взяли близько сотні спортсменів із п’яти країн планети.

Для студенток НУВГП: Оксани Шульжук, Ольги Вахнюк та Марії Гуринович, цей успіх став вже не першим. Напередодні старту змагань у Білорусії ці ж дівчата допомогли Національному університету водного господарства та природокористування посісти першу позицію на Всеукраїнській універсіаді з гирьового спорту.

І от, черговий успіх. Цього разу на світовому форумі.

Для Марії Гуринович чемпіонат світу у Білорусії став першим досвідом на міжнародному рівні. Студентка-першокурсниця підняла шістнадцятикілограмову гирю сімдесят дев’ять разів і виборола бронзову медаль.

У цій же ваговій категорії вісімдесят вісім підйомів гирі (срібна медаль) виконала вихованка сарненської ДЮСШ “Колос” та призерка чемпіонату України серед дівчат 2008 року (місто Кам’янець-Подільський) Ольга Вахнюк.

А золота нагорода дісталася Оксані Шульжук, яка зуміла підняти гирю сто двадцять вісім разів.

Оксана у сімнадцять років вже є дворазовою чемпіонкою України, а також срібною призеркою чемпіонату світу - 2007. Саме вона встановила нині діючий рекорд України у ваговій категорії до 60 кг - сто вісімдесят два підйоми гирі.

Тепер усі три призерки світових змагань мають шанс виступити на чемпіонаті світу серед дорослих спортсменів, що пройде у Мілані.

Оксана ШУЛЬЖУК, чемпіонка світу: “Сподобалася організація змагань. Задоволена власним виступом. Можна було підіймати гирю і далі, але, знаючи результат суперниць, робити це не було ніякого сенсу”.

Євген КОМАРЕВИЧ, тренер спортсменок-переможниць: “Наступними випробуваннями для дівчат стануть кубок України (що відбудеться у Житомирі 15 травня) та відбір на чемпіонат світу серед дорослих (що пройде у Керчі). Сподіваюся на подальші чудові результати моїх підопічних”.

24.04.2008Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 24.04.2008p. 
На головну сторінку