Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №342 від 05.05.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Політика та реальність

Обіцяного політиками три роки чекають?

Пройшло вже три місяці з того часу, як у медіа-просторі Рівненщини жваво обговорювалась звістка про те, що наймолодшого депутата Рівнеради Віталія Шабуніна запросив стати своїм радником віце-прем’єр України Іван Васюник. Під час візиту у Рівненську область віце-прем’єр публічно заявив, що із задоволенням взяв би Шабуніна до себе на роботу. Відтоді про наслідки цієї пропозиції нічого не було чути.

- Близько чотирьох тижнів тому я мав підсумкову розмову з керівником офісу Васюника, - розповідає Віталій Шабунін. -Обговорили деталі та обов’язки, які повинен виконувати радник віце-прем’єра. Домовилися, що, як тільки вони доберуть штат, почнемо працювати. Це була остання наша зустріч. - Із самим Васюником на цю тему більше не розмовляли”.

Хоча віце-прем’єр очолює новостворену Юлією Тимошенко робочу групу по удосконаленню системи проведення незалежного зовнішнього тестування й внесення, в зв’язку з цим, змін до законодавства, до складу якого входить і Віталій Шабунін. Рівненський депутат працював над удосконаленням концепції та розвитку самого тестування, а Васюник - у підгрупі по зміні законодавчої бази. Сьогодні Віталій Шабунін вже не може дати однозначної відповіді, - чи погодиться він на таку посаду, якщо йому все-таки зателефонують. Каже, що звик працювати з політиками, які відповідають за свої слова.

Щодо роботи в урядовій групі, то Віталій Шабунін поділився кількома попередніми напрацюваннями, які мають затвердити найближчим часом. Зокрема, у підсумках обговорення фігурує пропозиція запровадити в процедурі проведення тестування систему кількох (двох-трьох) шансів - один за вибором безоплатно, а також дати вишам право надавати перевагу профільним предметам у підсумковій оцінці тестування.

05.05.2008Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 05.05.2008p. 
На головну сторінку