Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №343 від 08.05.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Концерт

Віра, надія і рок-музика

Віра, надія і рок-музика

1 травня на Рівненському стадіоні технічних видів спорту відбувся рок-концерт у рамках Великого туру, присвяченого 1020-й річниці Хрещення Русі. Напередодні всіх учасників цього дійства благословив митрополит Володимир. У концерті взяли участь: група “Скай” - кумири молодого покоління; чоловічий квартет “Гетьман”, який, варто зауважити, трохи “випав” із загального ряду виконавців зі своїми напіввесільними естрадними композиціями; харківський гурт “Брати Карамазови”, який представив досить потужну інструментальну лінію, що вдало поєдналася з класичними рок-інструментами; та легенда російського року, гурт “ДДТ”, зі своїм неперевершеним солістом Юрієм Шевчуком.

Протягом багатьох років музиканти з “ДДТ” лишаються вірними традиціям справжньої рок-культури, тому їх популярність - поза часом. Серед шанувальників були як молоді люди, так і представники старшого покоління. Незважаючи на не зовсім сприятливі погодні умови, справжні фани активно підтримували своїх кумирів, співаючи разом з ними. За їх словами, цей концерт - як ковток свіжого повітря у часи засилля гламуру та “нудносолодкої попси”.

Рок-мистецтво поєднало представників російської та української православних церков, котрі у своїх промовах між виступами музикантів торкалися тем відродження духовності та єднання слов’янських народів. Окрасою фінальної частини дійства став грандіозний феєрверк.

Рівне було другим містом після Житомира, куди завітали рок-гурти. А загалом такі концерти мають відбутися у 26 обласних центрах України, і завершиться тур триденним святкуванням у Києві з 26 по 28 липня цього року.

Хороша задумка, та й сам концерт відбувся на високому рівні - відмінне звучання і вдало продумана програма. Та... Чомусь наші місцеві організатори не врахували два таких собі нюанси - не потурбувалися про встановлення смітників та туалетів. І, отже, читач може здогадатися, що, як співав Юрій Шевчук, залишилося після нас...

08.05.2008Наталя ПАШИНСЬКА



Рівне-Ракурс №10 від 08.05.2008p. 
На головну сторінку