Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №343 від 08.05.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Конфлікт

Згурка проти правоохоронців: хто кого побив?

У Рівному образили менеджера польського легіонера Матея Михайлюка команди “Спідвей-Рівне” Маріуша Згурку. Про це під час прес-конференції розповів депутат Рівненської міської ради (фракція БЮТ) Анатолій Чугуєвець.

За його словами, конфлікт виник між Маріушем Згуркою та рівненськими правоохоронцями у ніч з суботи на неділю. Через те, що польський гість не знав, що в “Октанті” на вході охоронці ставлять на руку печатку, охорона його не пропустила до закладу вдруге. Натомість, поляка побили, скинули зі сходів і обікрали. Із заяви Згурки до міської прокуратури: “Мене вкинули в авто і завезли в міліцію на вул. Пушкіна. Там мене посадили на лавці при вході, били і копали працівники міліції… Тільки перед приїздом лікаря з мене зняли кайдани”. Наступного разу Згурка намагався навіть показати міліціонера, який його бив у відділку, але на його слова не зважали. За словами Чугуєвця, відмовлялися правоохоронці й приймати заяву від іноземця, мотивуючи це відсутністю офіційного перекладача. А коли приїхала його дружина, взагалі перейшли межі: почали знімати її на відео, погрожували зброєю та тицяли кулаком під ніс.

Ця справа досить неоднозначна, тому що, за словами барменів з “Октанту”, Згурка напився і поводив себе неадекватно. А ось Анатолій Чугуєвець припустив, що конфлікт був наперед спланований, аби дискредитувати рівненську спідвейну команду, яка складається з польських та російських легіонерів.

Не розуміє причин, через які “роздули цю справу на всю Україну”, начальник ВДСО при УМВС України в м.Рівне Олександр ТОКАР. За його словами, це банальний випадок, коли людина напивається на дискотеці і її відправляють до міліції. За таку поведінку за кордоном можна взагалі сісти на 15 діб.

“Щодо подій того вечора, то вони розгорталися не так, як говорить поляк. Їх взагалі не хотіли пускати до закладу, оскільки у них не було грошей. Коли Згурка з дружиною і ще одна пара вийшли з кафе, що на першому поверсі, за ними бігла офіціантка, тому що вони не заплатили за пиво. На дискотеку компанія намагалася потрапити близько другої години ночі і була вже добряче напідпитку. Платити за вхід не хотіли. Коли Згурку все-таки намагалися вивести, він почав кидатися на охоронців, одному позривав погони… Його слова - це наклеп, і ми готові довести це через суд,” - резюмував пан Олександр.

За словами начальника міського відділу УМВСУ Віталія Чубаєвського, давати коментарі з приводу даного інциденту рано. Для початку має завершитися перевірка, яку проводить міська прокуратура.

08.05.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 08.05.2008p. 
На головну сторінку