Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №343 від 08.05.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Жах, що коїться!

Потяг-вбивця: чотири смерті на залізничному переїзді

Потяг-вбивця: чотири смерті на залізничному переїзді

Тіла людей не можна було впізнати, у деяких не було голів. Жах охопив село Озеряни. Рідні та близькі й досі не можуть збагнути, що їхніх дітей вже немає серед живих…

Жахлива подія сталася вночі 3 травня в Дубенському районі Рівненської області. Четверо молодих хлопців в автомобілі намагалися “проскочити” залізничний регульований переїзд біля станції Озеряни. Не став для них перепоною зачинений шлагбаум, який вони вирішили об’їхати, і звуки світлофорної сигналізації.

- Свідки розповідають, що, за кілька секунд до зіткнення, з іншого боку пройшов пасажирський потяг, - говорить старший інспектор групи з профілактичної роботи відділу ДАІ м.Рівне Інна БЕРЕЗОВСЬКА, - тому водій автівки просто не міг бачити потяга сполученням “Київ-Івано-Франківськ”, з яким і зіткнувся.

На очах у чергової потяг протягнув автомобіль “ВАЗ 2105” понад 200 метрів і перетворив його у груду заліза. Тіла людей неможливо було впізнати, у деяких не було голів. Рідні та близькі загиблих від побаченого не можуть і досі отямитися, і не вірять, що їхніх дітей немає серед живих. Михайло, водій легковика, два Сергії та Ігор, жителі сіл Квітневе та Молодіжне Дубенського району, загинули на місці пригоди.

А між тим, потяг саме цього сполучення “Київ-Івано-Франківськ“ забрав взимку на Здолбунівщині життя молодих людей. Тепер цей рахунок поповнився ще на чотири смерті.

- Рух пасажирського потягу затримали приблизно на дві години, - розповідає помічник начальника ГУ МНС у Рівненській області Віктор КОЗАК. - Потім продовжили по другій залізничній колії іншим електровозом. Травм серед пасажирів потягу не зареєстровано. Рух по колії, де трапилося зіткнення з авто, було відновлено години за три.

На місце трагедії прибули працівники Дубенського РВ МНС, які за допомогою спецобладнання діставали з понівеченого авто тіла загиблих. Вони й досі не можуть отямитися від побаченого. Зараз над з’ясуванням усіх обставин жахливої трагедії на місці зіткнення спільно з транспортною прокуратурою та міліцією працює оперативна група ГУ МНС в Рівненській області.

- За фактом дорожньо-транспортної пригоди порушено кримінальну справу за ч.3 ст.276 ККУ, - розповів транспортний прокурор Олексій КОРОЛЬОВ. - Наразі проводяться судово-медичні експертизи загиблих. Хочу заперечити чутки про те, що саме цим потягом було вбито дітей на Здолбунівщині. Це не той самий локомотив, а лише те ж сполучення “Київ-Івано-Франківськ”. Локомотив, причетний до зимових перипетій, знаходиться на експертизі.

Причини аварії - порушення водієм автівки правил проїзду залізничних переїздів та виїзд на колію в той час, коли був закритий шлагбаум. Такі висновки комісій, що працювали на місці аварії.

З 3 по 6 травня 2008 року через недотримання водіями правил дорожнього руху на залізничних переїздах України сталося 3 ДТП (у Рівненській, Донецькій та Чернігівській областях), в яких загинуло 13 осіб.

А з початку року - 55 аварій, в яких загинуло 19 осіб та травмовано 14 осіб.

08.05.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 08.05.2008p. 
На головну сторінку