Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №344 від 16.05.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Небезпека на дорозі

Водія поховала власна маршрутка

Водія поховала власна маршрутка

Смерть під колесами

Замість святкового салюту на честь Дня Перемоги жителі Острога почули страшний удар, а після нього - крики людей про допомогу…

Того дня в Острозі Рівненської області сталася жахлива дорожньо-транспортна пригода…

За звичним маршрутом 9 травня з Рівного вирушила маршрутка сполученням “Рівне-Ізяслав”. Розслаблені пасажири знаходилися у піднесеному настрої, мріяли скоріше потрапити додому та відсвяткувати вихідні. За кермом сидів 50-річний водій Микола, для якого дорога давно вже стала рідною. Він знав в обличчя не одного пасажира, знав місце, де потрібно зупинитися, проте цього разу він не доїхав до кінцевої зупинки. В центрі Острога маршрутку різко повело вправо, і саме на електроопору…

За словами інспектора сектору зв’язків з громадськістю УДАІ УМВС України в Рівненській області Світлани МАРКО, не впоравшись з керуванням, водій автобуса наїхав на електроопору. Від удару Миколу викинуло через бокове вікно на землю, під колеса маршрутки. Після того, як автомобіль із 32-ма пасажирами перекинувся, він поховав під собою, можливо, ще живого Миколу.

На допомогу вже бігли місцеві правоохоронці, - адже аварія сталася за кілька метрів від райвідділу, а також аварійні служби. За допомогою спорядження автобус підняли, однак водія, який знаходився під ним, врятувати не вдалося. Від отриманих тілесних ушкоджень він помер на місці пригоди. Налякані пасажири вибралися із маршрутки самотужки, через розбиті вікна та люки. Можна лише уявити, який хаос панував у перевернутій на бік маршрутці, в якій перебувало понад тридцять пасажирів. Адже вікон на усіх відразу не вистачало…

Один із пасажирів пізніше розповів, що вони їхали не швидко, близько 60-и кілометрів на годину. Але раптом Олександр побачив, що водій різко повернув праворуч і почав рухатися прямо на електроопору. Після цього стався удар і автобус перекинувся.

Інші пригадують, що під час поїздки водій був занадто блідий, люди бачили, що йому зле, проте ні на які зауваження він не реагував.

Згідно з висновком судмедекспертизи, водій загинув внаслідок відкритої черепно-мозкової травми. Окрім нього, у дорожньо-транспортній пригоді постраждало ще шестеро пасажирів. Одна з пасажирок доставлена в реанімацію. Жінка отримала перелом кісток черепа, травматичну ампутацію нижньої третини лівої руки, відкритий перелом двох кісток правої руки, травматичний шок третього ступеня.

Ще четверо чоловік від госпіталізації відмовились та проходять амбулаторне лікування за місцем проживання.

За словами голови правління ВАТ “Рівнепасвантажтранс” Анатолія ЗІНЬКОВА, водій має угоду на обслуговування у товариства. А в день виїзду він пройшов усі необхідні медичні та технічний огляди.

Нині правоохоронці встановлюють дійсну причину цієї пригоди. Спочатку їх було декілька: і несподіваний серцевий напад у водія маршрутки, і її технічна несправність. Проте за словами начальника ВДАІ УМВС України в Рівненській області Миколи СЛОБОДЕНЮКА, чоловік міг просто заснути за кермом. За день до аварії він закінчив свій робочий день о сьомій годині вечора, а наступного дня о п’ятій вже вийшов у рейс. Оскільки, за словами родичів, Микола хворів на серце, медики взяли проби на аналіз можливого сердечного нападу.

До речі, з початку 2008 року це вже 5 нещасний випадок зі смертельним наслідком.

16.05.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 16.05.2008p. 
На головну сторінку