Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №346 від 29.05.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Влада

Данильчук втратив крісло

Данильчук втратив крісло

20 сесія обласної ради, що відбулася минулої п’ятниці, пройшла напрочуд швидко й конструктивно (якщо згадати останнє засідання - до сьомої вечора). Та й пройшла вона, як-то кажуть, на славу. Депутати то тихенько посміювалися з казусу, що стався під час сесії з головою облради Олександром Данильчуком, то дебатували навколо призначення керівника обласного перинатального центру, то вислуховували численні вправляння окремих своїх колег у лихослів’ї.

Як і очікувалось, найгострішими сесійними питаннями стали аукціонний продаж ОКП “Міжнародний аеропорт Рівне” та призначення на посаду керівника новоствореного (та ще не зареєстрованого - див. №21 “РР” від 22 травня 2008 року) перинатального центру головного лікаря - акушера області Вікторії Єнікеєвої. Якщо перше з численними поправками та змінами таки затвердили обласні народообранці, то друге - не прийняли.

А от після затвердження звітів голів Рівненської облдержадміністрації Віктора Матчука та обласної ради Олександра Данильчука, останній втратив крісло. В прямому сенсі. Стілець ні з того, ні з сього тріснув. Та голова облради вчасно зорієнтувався і втримався на ногах. Пізніше депутати жартома назвали це диверсією. Можливо, сам Данильчук його так розхитав, а, можливо, так подіяли негативні флюїди голови фракції УНП в облраді Василя Червонія, які явно були скеровані в бік обласних голів. Точніше - Віктора Матчука. Це відразу стало зрозуміло після чергової порції словесних закидів та звинувачень, що лунали з вуст головного УНПіста на його рахунок. Василь Червоній вимагав відповіді, звідки на особистому рахунку голови адміністрації з’явилося 52 мільйони американських доларів і чому не поповнюється фонд допомоги громадянам, з якого обласні голови мають право виділяти гроші тим, хто потребує. “Знаєте, мені, звісно, дуже хотілося б, щоб у мене було 52 мільйони. Я буду все для цього робити, - спокійно відповів Віктор Матчук, посміхаючись, та продовжив вже серйозніше: “А щодо фонду, то при мені це не буде здійснюватись через заламування рук бізнесу, через лобіювання чиїхось бізнесових інтересів, навіть якщо частина коштів від цього йтиме у фонд. Ви краще погляньте на поповнення місцевих, обласного бюджетів, яке й так настільки перевищує показники по Україні!”.

Втім, на сесії ще не раз спалахували суперечки між колишнім та нинішнім керманичами Рівненської облдержадміністрації. Довелося втрутитися депутату облради від партії “Відродження” Роману Василишину: “Я вкотре закликаю не поливати один одного брудом, а спокійно закінчити сесійне засідання”. До цих слів місцеві політики таки дослухалися, після чого сесію урочисто й закрили.

29.05.2008Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 29.05.2008p. 
На головну сторінку