Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №347 від 05.06.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Порятунок

Дитина врятувала малюка від пожежі

Дитина врятувала малюка від пожежі

…Коли Сергій в черговий раз зайшов до кімнати, щоб винести речі, ненароком почув щось, схоже на хрипіння чи кашель. Підійшовши ближче до ліжка, в густому тумані диму він помітив малюка, який вже задихався. Не роздумуючи, Сергій миттєво підхопив дитину на руки та виніс на свіже повітря… Потім з’ясувалося, що в паніці бабця просто забула про маленького онука.

Чорний дим, який “валив” з вікон одноповерхового житлового будинку і полум’я, яке вирувало на горищі - таку картину побачили пожежники, коли приїхали на місце ймовірної пожежі за викликом.

Днями до чергової частини Корецького райвідділу ГУ МНС надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку села Устя, яке розташоване за 25 кілометрів від райцентру.

Не гаючи ні секунди, бійці МНС кинулися на боротьбу з вогнем. Їм знадобилося трохи більше години, щоб остаточно впоратися з пожежею і врятувати дерев’яний будинок від повного знищення. У ході розслідування цього випадку співробітники райвідділу МНС з’ясували доволі цікаві подробиці нічної пожежі. Вдалося дізнатися, що ще до приїзду вогнебоців 14-річний місцевий юнак Сергій Бурченя врятував з охопленої смертоносним димом оселі 4-річного хлопчика.

- На момент пожежі в будинку разом зі своїм малолітнім онуком Ярославом знаходилася 63-річна власниця оселі Євгенія, - розповідає інспектор центру пропаганди ГУ МНС у Рівненській області Дмитро Мельник. - Ближче до опівночі жінка прокинулася від незрозумілого шуму, який нагадував тріск. Вийшовши на подвір’я, вона побачила жахливу картину – полум’ям був охоплений дах будинку. Євгенія відразу почала кликати на допомогу людей. Першими відгукнулися двоє підлітків, які були неподалік.

Якби не щасливий випадок, трагедії, можливо, і не вдалося б уникнути, адже в паніці жінка зовсім забула про маленького онука, який спав у задимленій кімнаті. На щастя, Ярослав не встиг отруїтися продуктами горіння, тому відбувся лише незначним переляком. Але хто знає, який би міг бути фінал цієї історії, якби не сміливі та рішучі дії Сергія Бурчені, учня 8-го класу місцевої загальноосвітньої школи.

Та й на цьому героїзм хлопців не завершився. Незважаючи на реальну небезпеку, вони винесли з будинку балон із газом, чим запобігли можливому вибуху, наслідки якого важко передбачити. На даний час причина пожежі та збитки встановлюються.

За проявлений героїзм та мужність під час порятунку дитини кандидатура Сергія Бурчені буде подаватися на звання лауреата Всеукраїнської акції “Герой-рятувальник року”.

До речі, це вже не перший випадок, коли учні Устинської загальноосвітньої школи, ризикуючи своїм життям, рятують людей. В березні 2007 року 13-річний Віктор Шилан врятував з води 40-річного непритомного чоловіка. За цей мужній вчинок школяра нагородили почесною грамотою Головного управління МНС та іменним годинником.

05.06.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 05.06.2008p. 
На головну сторінку