![]() |
№351 від 03.07.2008p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Нешкідливі поради
Знавці стверджують, що кропива корисніша за петрушку і селеру. За харчовою цінністю прирівнюється до бобових, містить 9-10 відсотків крохмалю, 7 відсотків жирів. А гемоглобін під час кип’ятіння не руйнується.
1 200 г кропиви опустити на 30 секунд в окріп, вийняти друшляком, як стече, дрібно посікти, додати солі та оцту за смаком, ложку сметани, приправити вареним яйцем;
2 500 г кропиви дрібно нарізати, додати 5-6 зубків часнику, 2-3 його зелені стеблини, потовкти у дерев’яній ступці, додати ядра 10 горіхів, товкти до однорідної маси. Додати 2 ст. л. олії, 1 ст. л. лимонного соку чи яблучного оцту. Викласти в мілку тарілку, прикрасити редискою, яйцем, маслинами;
3 200 г верхівок кропиви ошпарити, посікти. 200 г сиру розтерти з 3-4 зубками часнику, змішати з кропивою, заправити олією (3-4 ст. л.); підготувати 100 г листя кропиви, 100 г листя кульбаби, додати по 50 г нарізаної петрушки та щавлю, 2 дрібно порізаних яйця, 2 яблука, 2-3 розтертих у ступці горіхів, сіль та чорний перець, 3 ст. л. олії чи майонезу (останні 2 рецепти особливо рекомендовані чоловікам).
4 Омлет: 2 яйця збити, додати 50 г порізаної шинки, 30 г твердого сиру, 3 ст. л. кропиви, 1 ст. л. ріпчастої цибулі, сіль, перець, добре перемішати, запекти в жиру з обох боків.
5 Паста: 100 г сиру та 100 г бринзи протерти крізь сито, додати 2 ст. л. майонезу, по 3 ст. л. посіченої кропиви та зеленої цибулі, збити. Мастити на хліб.
03.07.2008 | Ольга ЯРОШ |
Рівне-Ракурс №351 від 03.07.2008p. На головну сторінку |