Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №356 від 07.08.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дилема

“Самозванці” воюють з базарниками

“Самозванці” воюють з базарниками

Минулого вівторка вулиця Базарна мало нагадувала місце торгівлі. Більше - майданчик стихійних акцій протесту, мітингів. Жінки, які здебільшого продають різноманітний крам, стояли біля порожніх лотків, на яких лежали написані на папері гасла та вимоги до міської влади. Частина торговців сперечалася з правоохоронцями. Адже саме з 4 серпня вступило в дію розпорядження міського голови Рівного про реконструкцію та організацію руху транспорту на вулицях Базарній, гетьмана Полуботка, Пересопницькій та Шевченка.

А відтак торговцям наказали збирати свій крам й йти на всі чотири сторони. Правоохоронці, які зранку прийшли на ринок з копією розпорядження, намагалися його виконати. Але ніхто й не думав полишати свої робочі місця.

Жінки в один голос звинувачували нинішнє керівництво Рівного в непродуманих діях: демонстрували копію розпорядження без підпису, а лише з печаткою загального відділу. Тобто, за їх словами, цей документ є недійсним, бо міського голови у Рівному немає, а керують “самозванці”. Проінформовані торговці запевняли, що перший заступник міського голови Олексій Хмілецький та секретар міської ради Юрій Торгун мають власні бізнес-інтереси щодо вулиці Базарної. Мовляв, вони поскуповували підвали у найближчих будинках, а тепер їм треба звільнити вулицю для заїзду транспорту. І ніхто не хоче перейматися долею сотні рівнян, які на щоденній спеці намагаються заробити кількадесят гривень. Комусь не вистачає на харчі, хтось хоче допомогти онукам. А тепер вони всі ображені, що міській владі байдужа доля рівнян.

Юрій Торгун запевняє, що влада робить все для блага міста і відкидає безпідставні, на його думку, звинувачення.

- Зважаючи на велику завантаженість прилеглих до ринку вулиць, їх обов’язково потрібно звільнити, - запевнив він. - А тим, хто торгує на них, пропонуємо перейти на “Речовий ринок”, ринок Дикого та на ринок Сагайдачний.

Втім, базарники з Базарної погоджуватися з цим не хочуть.

07.08.2008Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 07.08.2008p. 
На головну сторінку