Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №356 від 07.08.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вголос

Як не Жириновський, то Бузинарський…

Порушення трудового законодавства на костопільському підприємстві “Свіспан Лімітед” стало головною причиною для скликання прес-конференції начальником - головним державним інспектором праці області територіальної державної інспекції праці у Рівненській області Михайлом БУЗИНАРСЬКИМ. Ігнорування законодавчими актами загрожує керівникам деревообробного підприємства притягненням до адміністративної та кримінальної відповідальності.

- Через ряд страйків на “Свіспан Лімітед”, до державної інспекції надійшло прохання перевірити підприємство щодо дотримання трудового законодавства, - розповів Михайло Бузинарський. - Перевірка виявила численні грубі правопорушення. На керівника підприємства склали протокол, який згодом передали до суду. Підготували також матеріали до обласної прокуратури, з проханням порушити справу за фактом невиконання законодавства про працю, за статтею 172 Кримінального кодексу України.

Серед найбільших порушень: виплата заробітної плати лише один раз на місяць, замість передбачуваних законодавством двох разів; ненадання відпустки протягом двох років. На підприємстві також підмінювали трудові відносини цивільно-правовими договорами та договорами-підряду, за якими працівник автоматично позбавлявся усіх гарантій та пільг, передбачених законодавством, і в разі нещасного випадку не отримав би грошове відшкодування в період перебування на лікарняному.

Відповідно до цього, більше ніж 40 громадян, які працюють на підприємстві, були позбавлені соціальних пільг та гарантій. А за це, між іншим, передбачена кримінальна відповідальність - позбавлення волі строком до двох років.

Для того, щоб не сплачувати податки, керівництво ТОВ “Свіспан Лімітед”, на думку пана Бузинарського, свідомо йшло на підміну трудових відносин.

У свою чергу, керівник підприємства Володимир ВІНІР, на якого був складений протокол, відмовився від будь-яких пояснень.

Згідно з чинним законодавством, цю справу буде розглядати Костопільський районний суд.

07.08.2008Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 07.08.2008p. 
На головну сторінку