Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №358 від 21.08.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Позиція

Позиція

Сергій ПАЛАДІЙЧУК: “Об’єднувати, а не роз’єднувати!”

Напередодні Дня Незалежності України кореспондент “РР” зустрівся з керівником секретаріату обласної організації партії “Єдиний центр” паном Сергієм ПАЛАДІЙЧУКОМ (на фото). Сподіваємося, що погляди відомого рівненського політика на не зовсім втішні реалії сьогодення і підходи нової сили на політичному подіумі країни до вирішення проблем, що постали перед державою на 17-му році її існування, не залишать байдужими наших читачів.

- Сергію Богдановичу, яка мета створення нового політичного проекту?

- “Єдиний центр” створений з єдиною метою - вирішення проблеми консолідації українського суспільства після президентських виборів 2004 року. Так сталося, що Майдан замість того, щоб згуртувати Україну, зафіксував поділ держави на дві частини з історично різними ментальностями. Як наслідок, маємо орієнтацію населення Східної України на “північного сусіда”, а Західної - на Європу, протилежні погляди громадян на мовне питання та вступ України в НАТО. На жаль, після перемоги “помаранчевої революції” так і не вдалося знайти компроміс, щоб помирити Схід і Захід України. І головна цьому причина - політична колотнеча в Києві: головні фігуранти української політики пересварилися між собою і через особисті амбіції ніяк не можуть дійти згоди.

- Чим вирізняється “Єдиний центр” від інших політичних партій країни?

- Ключове завдання партії “Єдиний центр” - консолідація української спільноти, пошук таких ідей, які Україну об’єднуватимуть, а не роз’єднуватимуть, сприятимуть ефективному використанню величезного потенціалу, який вона має, для поліпшення життя всіх українців. Ми прийшли в політику для того, щоб виробляти в суспільстві ідеї по об’єднанню країни в єдину, монолітну, економічно розвинуту державу з європейськими соціальними стандартами та високим рівнем демократії. Я переконаний, що електоральна підтримка ідей, які проповідує “Єдиний центр”, буде суттєвою в усіх регіонах.

- Навіть на Рівненщині, де Блок Юлії Тимошенко на дострокових виборах 2007 року здобув прихильність половини виборців?

- “Єдиний центр” з’явився на політичній мапі України не для того, аби стати мега-партією і тотально брати певні відсотки на виборах. Ми будемо діяти тривалий час і покажемо суспільству, що політичні партії можуть працювати з користю для країни і за межами парламентських стін, вирішуючи на рівні регіонів конкретні проблеми, що турбують людей. Натомість наше прагнення поламати стереотипи викликало в деяких надміру амбітних партій упереджене ставлення до нас, бажання знайти негатив у діяльності нової політичної сили, яка успішно розвивається і впевнена у своєму майбутньому.

Що стосується розбудови “Єдиного центру” на Рівненщині та в інших регіонах України, то структурування партії - еволюційний процес, який не потребує штучного форсування. Головне - якісний склад партії. Якщо люди поділяють наші політичні погляди, - вони з нами. У деяких районах області вже сформовані команди, які стануть кістяком районних і міських партійних організацій.

- Обласний центр уже тривалий час живе без міського голови. Є надія, що рівняни до кінця року отримають шанс обрати нового керівника міста. “Єдиний центр” піде на вибори зі своїм кандидатом чи підтримає висуванця від “Нашої України”?

- Дуже правильне запитання, але проблеми треба вирішувати по мірі їх виникнення. По-перше, вибори міського голови Рівного поки що не призначені, а судячи з того, як цим питанням переймається Верховна Рада, ще невідомо коли ці вибори відбудуться. По-друге, коли будуть призначені вибори, зберемо міську команду наших партійців, яку ми зараз формуємо, і приймемо рішення - делегувати власного кандидата чи підтримати іншу гідну людину. Єдине, що можу сказати впевнено, - “Єдиний центр” візьме активну участь у виборах міського голови. І навіть якщо підтримаємо кандидата, який не є членом нашої парті, це рішення буде виважене і продиктоване інтересами громади.

- Останні події в Грузії викликали неоднозначну реакцію в українському суспільстві. Як оцінює грузино-південноосетинський конфлікт “Єдиний центр”?

- Засуджуючи прояви агресії будь-якого спрямування, вважаємо що в Південній Осетії повинні забезпечувати мир і спокій багатонаціональні миротворчі сили, а не тільки російські миротворці. Ми розуміємо і підтримуємо чітку позицію Президента Віктора Ющенка, який докладає всіх зусиль, щоб не допустити втягування України в конфлікт, участь у якому загрожує національній безпеці держави.

- Ваші побажання жителям краю напередодні державного свята - Дня Незалежності.

- Хочу побажати простих людських речей: перш за все, міцного здоров’я і щастя, добробуту і всіх гараздів, родинної злагоди і спокою в душах, єднання і розуміння величі держави, яку ми всі разом будуємо. День Незалежності - це свято, що символізує здійснення віковічних прагнень багатьох поколінь українців жити у вільній державі заможних громадян.

21.08.2008Спілкувався Олесь ДУБОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 21.08.2008p. 
На головну сторінку