№359 від 28.08.2008p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Їсти чи не їсти
З 16 серпня 2008 року Кабмін дозволив продаж у роздрібних мережах торгівлі України курячі стегенця з США, мотивуючи це боротьбою з високими цінами на м’ясо вітчизняного виробника.
Заступник начальника ветеринарної медицини Рівненської області Олександр КОСТЮК розповів, що згідно з проведеними дослідженнями в Маріупольській міській державній лабораторії ветеринарної медицини, будь-яких відхилень від норм не виявлено, крім великої кількості води (15 відсотків), що знижує харчову цінність продукту. Пов’язане це з використанням глибокої заморозки для транспортування сировини. Зокрема пан Костюк повідомив, що продукція вітчизняного виробника значно якісніша, ніж імпортована з закордону, адже на рівненські ринки та у магазини вона поступає свіжою і не піддається заморозці. Також ведеться дотримання всіх вимог з вирощування курей, якість готової продукції контролює акредитована сучасна лабораторія, до того ж наша курятина, порівняно з американською, має кращі смакові якості.
Рівненські виробники стверджують, що споживання лише нашого курячого м’яса є безпечним для здоров’я. Адже у курятину, яку нам імпортують з-за кордону, за словами місцевих підприємців, додають гормони росту і антибіотики, які найбільше відкладаються в стегенцях - споживання такого продукту може спричинити дисбактеріоз та алергічні реакції. Швидше за все таку курятину будуть використовувати для виробництва ковбасних виробів.
Начальник Рівненського управління захисту прав споживачів Євгенія МО-СІЮК повідомила, що імпортну курятину вони ще не перевіряли.
Стосовно вітчизняного виробництва птиці, то конкуренції з боку американського виробника воно не відчуває, і попит на український продукт не зменшується.
28.08.2008 | Алла БІДЮК |
Рівне-Ракурс №10 від 28.08.2008p. На головну сторінку |