№359 від 28.08.2008p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Робимо запаси
Хрумкі огірочки, цукрові “сеньйори”- помідори - так і просяться до рота… Спробуймо сховати літо в банку і зберегти до зими!
4 кг корнішонів, 1 скл. цукру, 1 скл. олії, 1 скл. оцту, 3 ст. л. солі, 2 ст. л. подрібненого часнику, 1 ст. л. гірчичного порошку, 2 ч. л. чорного меленого перцю.
Зріжте на огірках плодоніжки, промийте і наріжте вздовж. Додайте решту інгредієнтів, перемішайте і залишіть на 3 години. Після цього розкладіть огірки у літрові банки, залийте соусом, накрийте кришками і простерилізуйте протягом 20 хвилин.
Кабачки з зеленню
300 г петрушки, 200 г кропу, 200 г листків хріну, 200 г почищеного часнику, 6 кг кабачків чи патисонів, 0,5 л оцту, 0,5 л соняшникової олії, 1 скл. цукру, 3 ст. л. солі.
Кабачки промийте, почистіть, наріжте шматочками, посоліть і покладіть під прес. Сік, що утвориться, злийте, а в суміш додайте цукор, олію, оцет, решту солі і прокип’ятіть протягом 5 хвилин.
Промиті кріп, петрушку, хрін подрібніть, покладіть в каструлю з овочами і знову доведіть до кипіння. Затим додайте подрібнений часник, ретельно перемішайте, після чого розкладіть у стерилізовані банки і закатайте кришками.
Компот із абрикосів
Сироп: 600 г цукру, 1 л води.
Основа: 500-550 г абрикосів, 150-200 г вишень.
Закип’ятіть воду з цукром.
Приготуйте основу: абрикоси ретельно вимийте, акуратно надріжте, вийміть кісточки і нафаршируйте вишнями, у яких попередньо видаліть кісточки. Покладіть у літрові банки, залийте гарячим сиропом, накрийте кришками і простерилізуйте протягом 15 хвилин.
28.08.2008 |
Рівне-Ракурс №10 від 28.08.2008p. На головну сторінку |