№359 від 28.08.2008p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Робимо запаси
1 кг яблук, 600 г цукру.
Добірні, соковиті яблука почистіть, видаліть серцевину, розріжте на чотири частини. Залийте водою, накрийте кришкою й варіть, не перемішуючи. Коли яблука стануть м’якими, протріть їх крізь сито, додайте цукор і варіть, доки мармелад не загусне. Якщо мармелад не пускає соку, він готовий. Перекладіть його в старанно вимиті, сухі банки, накрийте папером і закрийте кришками.
Варення з яблук
4 кг яблук “антонівка” почистити й потерти на крупній тертці. Відтиснути сік, перелити його в миску і додати 3 кг цукру. Прокип’ятити 20 хв., після чого вкинути натерті яблука і прокип’ятити ще 15-20 хвилин. Додати чайну ложку лимонної кислоти.
Повидло зі слив
1 кг слив, 100 г цукру.
Вимийте стиглі сливи, вийміть кісточки, складіть у миску і нагрівайте на слабкому вогні. Коли сливи стануть м’якими, протріть їх крізь сито й знову варіть, додавши цукор. Готове повидло викладіть у банки, закрийте.
Сливове повидло без цукру
Помити сливи, вийняти кісточки і пропустити через м’ясорубку. Всю масу варити до тих пір, поки крапля не буде розтікатися на холодній тарілці. Гаряче повидло розлити в банки і закатати кришками.
28.08.2008 |
Рівне-Ракурс №10 від 28.08.2008p. На головну сторінку |