№366 від 16.10.2008p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Нешкідливі поради
Баклажани корисні людям, що мають негаразди в роботі серцево-судинної системи, набряки, пов’язані з ослабленням діяльності серця, подагричні відкладення, схильність до каменеутворення.
Антисклеротичною дією відзначаються й пектинові речовини, й фенольні сполуки, котрі, окрім того, ще й зміцнюють капіляри. Пектинові речовини сприяють активності травного каналу. Баклажан допомагає позбутися запору, спричиняє антибактеріальну дію, його рекомендують також хворим на гіпоацидний гастрит (зі зниженою кислотністю).
У цьому овочі виявлено аскорбінову кислоту, каротин та вітаміни групи В. Особливо багато вітаміну Всфолієвої кислоти, вона ж потрібна для нормального ділення клітин, тобто росту чи відновлення тканин, творення елементів крові (еритроцитів, лейкоцитів), належного функціонування нервової системи. Тож при недокрів’ї потрібно з’їдати не менше 1 баклажана на день. Споживча цінність баклажана невелика, тому це цілком прийнятна їжа для тих, хто бажає схуднути.
16.10.2008 |
Рівне-Ракурс №10 від 16.10.2008p. На головну сторінку |