Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №367 від 23.10.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На часі

Рівнянам пропонують гартуватися

Рівнянам пропонують гартуватися

Влада сподівається на Бога

Вже далеко позаду відправна точка початку опалювального сезону – 15 жовтня, а довгоочікуване тепло в оселях рівнян так і не з’явилося. Владці нарікають на світову фінансову кризу, політичні ігри на найвищому рівні, борги населення за надані послуги тощо, але пересічним мешканцям нашого міста від того не легше… Тож депутати Рівненської міської ради минулого вівторка зібралися на позачергову сесію, щоб вкотре спробувати розставити крапки над “і”.

Після довгих обговорювань міські обранці проголосували (31 голос “за”) за надання дозволу комунальному підприємству “Теплотранссервіс” на отримання банківського кредиту в сумі двадцять мільйонів гривень. Попереднє рішення міської ради, в якому надавався дозвіл на отримання банківського кредиту теплопостачальними підприємствами “Теплотранссервіс” і “Комуненергія” (по 10 мільйонів на кожне) втратило чинність. З цього місця треба розповісти трохи детальніше…

Як пояснив заступник міського голови Сергій ВАСИЛЬЧУК, КТП “Комуненергія” не може взяти кредит і заставити своє майно у зв’язку з боргами за попередні роки.

До того ж, збільшилася база застави, яка наразі становить 43 мільйони 800 тисяч гривень. Кредит погодився надати Ощадбанк. Але навіть після того, як “Теплотранссервіс” отримав дозвіл на кредит, має пройти 5-6 діб, поки правління Ощадбанку прийме остаточне рішення.

Доповнити картину спробував перший заступник міського голови Олексій ХМИЛЕЦЬКИЙ, який днями повернувся з перемовин із НАК “Нафтогаз України”:

- Ситуація неординарна: жодне місто в Україні поки що не отримало тепла. Одночасно зі мною у Києві ці ж питання вирішували представники з Донецька, Вінниці, Полтави… Адже окрім стовідсоткової оплати за газ від нас вимагають ще й передоплату – 60 мільйонів гривень, чого в попередні роки не було. Керують зверху, а відповідати має місцеве самоврядування! Дайте нам нормальні правила гри, і ми будемо за ними грати!

Олексій Хмилецький вірить, що, з Божою поміччю, до кінця тижня тепло буде…

На звернення керівництва КТП “Комуненергія” депутати прийняли рішення надати фінансову допомогу з міського бюджету для початку опалювального сезону у сумі 5 мільйонів гривень, мільйон з яких одразу ж повернеться як податок на прибуток.

Повертатимуть кредит через продаж комунального майна. Першою ластівкою стала котельня на вул.Макарова,39 підприємства “Теплотранссервіс”, яку депутати дозволили продати через Рівненську товарну біржу на аукціоні.

Статистика

Як повідомила начальник відділу Головного управління статистики Алла Шматова, заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг зменшилась протягом дев’яти місяців 2008 року на 9,4 відсотка і станом на 1 жовтня цього року становить 48,8 мільйона гривень. За січень-вересень мешканцями міста сплачено за житлово-комунальні послуги, включаючи погашення боргів попередніх періодів, майже 110 мільйонів гривень, що на 5 мільйонів більше нарахованих сум. Рівень сплати наданих послуг з початку року склав 104,7 відсотки.

У структурі загальної суми боргу з оплати житлово-комунальних платежів найбільшу частку (53,1 відсотка) становить борг за централізоване опалення, а це майже 26 мільйонів гривень. Рівень сплати за цю послугу з початку поточного року становить 114,1 відсотка.

23.10.2008Кароліна КРУГЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 23.10.2008p. 
На головну сторінку