Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №369 від 06.11.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Бізнес по-українськи

“Промінвестбанк” замовляли?

“Промінвестбанк” замовляли?

Чітко спланованою рейдерською атакою назвав ситуацію навколо “Промінвестбанку” на прес-конференції минулого вівторка народний депутат України (фракція БЮТ) Юрій ПРОКОПЧУК.

За його словами, “згори була дана вказівка на замовлення однієї російсько-української компанії допомогти збанкрутувати банку, щоб потім купити його за 300 мільйонів доларів. І це при тому, що коштує він не менше 4 мільярдів умовних одиниць.

- У Донецьку вкладникам “Промінвестбанку” дали вказівки йти з роботи й знімати гроші зі своїх рахунків, - зазначив народний депутат. - Таким чином й зародився нездоровий ажіотаж.

- Це найнадійніший банк з часів Радянського Союзу, - додав керівник фракції БЮТ в обласній раді Микола КУЧЕРУК. - У нього лише в Києві власності на мільярд доларів. Тому він і є ласим шматком для всіх без винятку фінансових груп.

Того ж дня “Економічна правда” з посиланням на поінформовані джерела повідомила, що угода з купівлі-продажу контрольного пакета акцій “Промінвестбанку” знаходиться на фінальній стадії або навіть уже відбулася.

За словами джерел, мова йде про пакет близько 70 відсотків акцій і про групу покупців, у яку, зокрема, входять співвласники великої корпорації з активами в Україні SLAV AG - брати Андрій та Сергій Клюєви.

Передбачається, що після угоди буде сформовано новий склад наглядової ради і правління банку та будуть здійснені всі необхідні заходи для поновлення фінансової стабільності ПІБу.

При цьому правління банку очолить екс-голова правління Райффайзенбанку і Індекс-Банку, відомий банкір, Ігор Францкевич.

Зокрема, уточнило одне з джерел, повинна бути розроблена програма фінансового оздоровлення, яку має затвердити Нацбанк України. У цьому випадку він може відкликати тимчасову адміністрацію банку, після чого буде знято мораторій на задоволення вимог кредиторів і їх кошти у банку будуть роз-блоковані.

06.11.2008Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 06.11.2008p. 
На головну сторінку