Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №370 від 13.11.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Знайти роботу – легко

Центри зайнятості області готові допомогти кожному, хто хоче працювати

Протягом поточного року чисельність безробітних в нашій області зменшилася, а кількість вакансій - навпаки, зросла. Тож шанс знайти роботу має кожен.

курьер

Щоправда, роботодавці пропонують місця здебільшого для представників робітничих професій. Тому для підвищення конкурентоздатності безробітних, які не мають спеціальної освіти, центри зайнятості пропонують їм пройти навчання у Рівненському центрі професійно-технічної освіти. За січень - жовтень цього року там підготували більше 8 тисяч громадян, 70 відсоткам з них вдалося знайти роботу.

Усі види соціальних послуг служба зайнятості надає безкоштовно, забезпечуючи безробітних постійним збільшенням мінімальних соціальних виплат. Зараз розмір допомоги по безробіттю для застрахованих осіб становить 500 гривень, для незастрахованих – 360 гривень.

Що ж до ситуації на ринку праці в умовах економічно-фінансової кризи, то, як повідомив директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван ТКАЧУК, спеціалісти служби ведуть моніторинг попиту та пропозиції робочої сили. Наразі істотного зростання кількості звернень громадян немає. Лише в окремих районах області реєструють дещо більше незайнятих, та це пов‘язано лише з сезонними коливаннями. Все ж, необхідно зауважити, що ринок праці інерційний, і його реакція дещо запізнюється по відношенню до економічних змін. Проте центр зайнятості прогнозує, що значного росту рівня безробіття в області не буде.

13.11.2008Оксана БУРА



Рівне-Ракурс №10 від 13.11.2008p. 
На головну сторінку