Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №371 від 20.11.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вибори

Кандидати відмовилися від перегонів

Кандидати відмовилися від перегонів

На користь Миколи Сороки

Відразу на дев’ять відсотків піднявся рейтинг кандидата на посаду міського голови Рівного Миколи Сороки згідно з останніми соціологічними опитуваннями. Це відбулося завдяки тому, що три кандидати на посаду міського голови наприкінці минулого тижня відмовилися від участі у виборах і вирішили підтримати лідера перегонів - Миколу Сороку.

Про зняття своїх кандидатур із виборчих перегонів заявили: висуванець Соціалістичної партії Анатолій Куковський, Партії зелених - Ігор Грубий та самовисуванець Михайло Кириллов. Усі троє підкреслили, що їхні програми майже ідентичні з програмою Миколи Сороки. Після проведених власних соціологічних опитувань вони дійшли висновку, що шанси стати переможцем виборів, на відміну від підтриманого ними кандидата, у них мі--зер-ні.

- Кілька учасників перегонів за кількістю виборців, які їх готові підтримати, відірвалися далеко вперед від решти кандидатів, - заявив п. Куковський. - Найпотужніший із них - Микола Сорока, адже, на відміну від більшості інших кандидатів, має досягнення не на папері, а на ділі. “Обіцяю і виконую” - ось його гасло. Микола Сорока пообіцяв, що моя програма, як кандидата на міського голову, буде виконана. Про це з ним підписана відповідна угода. Тоб-то, я знімаю з виборів свою кандидатуру, а не програму. Не останню роль у прийнятті рішення про підтримку Сороки відіграло й те, що наша партія тісно співпрацює зі Спілкою ветеранів Афганістану. І її чле-ни, колишні воїни-афганці, готові підтримати Сороку, який теж відслужив в Афганістані. А взагалі, я вважаю, що з Сорокою Рівне зможе ефективно і швидко рухатися вперед. Адже він - найбільш підготовлений у господарських питаннях кандидат.

В Ігоря Грубого були свої аргументи на користь підтримки Миколи Сороки. За його словами, Партія Зелених провела соцопитування і зробила висновок про непрохідність на посаду міського голови свого кандидата. Тому було вирішено підтримати людину, яка дотримується максимально близьких “зеленим” поглядів на розвиток мі-ста.

- У нас на першому плані - людина, - підкреслив п. Грубий. - А її життя і здоров’я - це чисті вода і повітря, якісні продукти. Питання, які стосуються нашої програми, - створення муніципальної міліції, заборона будівництва у зелених зонах, будівництво об’їзних доріг з метою зменшення загазованості у місті, створення притулку для тварин, будівництво очисних споруд - збирається вирішувати й Микола Сорока. Я особисто, і члени нашої партії, добре знаємо його як гарного господаря, професіонала і порядну людину. Я працював поруч із Сорокою, обіймаючи посаду заступника нача-льника управління про----ми-сло-вості, енергетики, транспорту та зв’язку. Вважаю, що з його зв’язками у Кабміні, облдержадміністрації, обласній раді, з його діловою хваткою реально пункти нашої програми втілити у життя. Взагалі, вважаю, що Сорока - найкраща кандидатура на посаду міського голови Рівного. Адже він має керівний досвід, гарну практику, і з першого ж дня на посаді зможе результативно працювати, бо знає, як.

Михайло Кириллов першим подав заяву на реєстрацію кандидатом на міського голову. Йому, як керівнику “Руського культурного центру”, було цікаво дізнатися про свій рейтинг і очолюваної ним організації у місті. Втім, Кириллов теж відмовився від участі у виборчих перегонах, оскільки визнає, що Сорока, який був головою облдержадміністрації, має більший досвід господарської роботи, ніж він:

- 11 пунктів на-шої програми - ідентичні з тими, які має Сорока. Це і повернення відомчих гуртожитків у комунальну власність міста, і моральна й матеріальна підтримка нацменшин, молодіжних громадських організацій, це й економічні питання - гаряча та холодна вода цілодобово, вчасне опалення тощо. За два роки депутатства у міській раді я побачив, що виконавча влада потребує мудрого керівника, який зможе організувати депутатів на ефективну роботу. Адже ми прагнемо бачити Рівне європейським містом. У Сороки є стратегічне мислення, щоб змогти привести у Рівне інвестора, а, отже, розвивати промисловість і створювати робочі місця для молоді. У його планах - створення благодійного фонду міського голови, реформування галузі житлово-комунального господарства, пошук альтернативних джерел теплопостачання тощо.

Усі кандидати, які відмовилися від перегонів, розповіли, що натомість їм не обіцяли посади в команді Миколи Сороки. Адже, за їхніми словами, для них нині важливий результат виборів щодо майбутньої користі для міста, а не задля посади. Тому всі троє закликали й своїх прихильників проголосувати за Сороку, а Ігор Грубий висловив переконання, що знайде у цьому питанні підтримку всіх своїх однопартійців.

На питання “Чи відкликатимуть Сороку з посади, якщо його оберуть міським головою, а він не виконає обіцянок, передбачених спільними угодами?” Анатолій Куковський висловив упевненість у тому, що “відкликати не доведеться, бо Сорока - людина слова, і не виконати обіцянки не може”. Ігор Грубий був поблажливим, усвідомлював, що за півтора року перебування на посаді міського голови усе виконати неможливо. Тож пообіцяв зважати на реальні можливості для втілення пунктів програми у життя. І лише в разі, коли буде ігноруватися виконання можливого, “ставити питання більш жорстко”. Натомість Михайло Кириллов зби-рається “впливати на міського голову, щоб той виконував обіцянки, а також вимагати звітуватися за виконане перед громадою”.

На завершення Ігор Грубий, Анатолій Куковський та Михайло Кириллов закликали ін-ших кандидатів, які мають низькі шанси на перемогу, зняти свої кандидатури з виборчих перегонів на користь Миколи Петровича Сороки.

20.11.2008Василь ІВАНЧУК



Рівне-Ракурс №10 від 20.11.2008p. 
На головну сторінку