Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №219 від 22.12.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Лідери ринку

заступник генерального директора «Екосорб» Юрій ГАЙДЕРОВ

»Екосорб» тримає слово

Ділова репутація для консорціуму - дорожча за прибутки

Український консорціум «Екосорб» відомий не лише як потужний вітчизняний виробник лікарських препаратів - від знайомих кожному пігулок активованого вугілля до гемосорбенту, за допомогою якого здійснюється очистка крові поза організмом, та біологічних добавок. На його підприємствах, також на основі активованого вугілля виготовляють фільтри для очистки води як для індивідуального, так і промислового користування. Водночас «Екосорб» посідає чільне місце серед провідних українських будівельних компаній, розгорнувши свою діяльність у Києві, Севастополі, Хмельницькому та Рівному. Що, власне, пропонує рівнянам консорціум? З цього запитання розпочав кореспондент «РР» розмову із заступником генерального директора Юрієм ГАЙДЕРОВИМ (на фото).

- Своєрідною візитівкою нашого консорціуму в Рівному став сорокаквартирний житловий будинок на вулиці Волинської дивізії. Взявши «заморожений» об'єкт на початку 2004 року, в нинішньому здали його під ключ, продемонструвавши свої можливості та вміння. Мова не лише про швидкі темпи зведення, а передусім про якість і комфорт. Адже основне своє завдання вбачаємо в забезпеченні власників квартир затишним і зручним помешканням. Тому просимо проектантів (зокрема, співпрацюємо з рівненським «Медінсервісом» та луцьким «Машпроектом») та місцеву владу, щоб на кожному зведеному нами будинку були встановлені дахові котельні. Для чого? Створивши кооператив, мешканці наймають персонал, який обслуговує цю котельню, що забезпечує їм додатковий комфорт і очевидну вигоду в матеріальному плані. Принагідно слід зауважити, що за два роки діяльності в Рівному, де вклали вже майже вісім мільйонів гривень, налагодили плідні ділові стосунки з управлінням капітального будівництва, очолюваного Сергієм Петровичем Полоцьким. Щоправда, хотілося б знайти спільну мову з контролюючими органами (пожежниками, санепідемстанцією, ліфтовиками і т.д.) у плані економнішого використання і їхнього, і нашого часу. Наразі процедура оформлення дозволів позначається зайвою тяганиною.

- Юрію Григоровичу, а чим ще збудовані «Екосорбом» квартири помітно відрізняються від інших?

- Передусім слід сказати, що вони абсолютно нічим не поступаються кращим світовим зразкам. Так, при плануванні квартир, що дуже важливо для кожної господині, передбачаємо, аби кухня займала не менше 12 квадратних метрів. Особливу увагу також акцентуємо на питаннях енергозбереження. Скажімо, на будівництві 90-квартирного будинку на вулиці Теліги, 57, де вже готова одна секція, застосовуємо західні технології, використовуючи пінопласт, металопластикові вікна з французького профілю, склопакет тощо. Не менше піклуємося, щоб наші будинки мали гарний естетичний вигляд.

Разом з тим, на запитання: «Чим відрізняємося від інших?», відповім: «Насамперед тим, що тримаємо дане слово». Якщо, наприклад, підписали з людьми угоду на продаж квартири за вартістю по 300 доларів за квадратний метр, то при здачі будинку, коли ринкова ціна піднімається до 600 доларів, ніколи не переглядаємо умови договору. Хоча, знаємо, що випадки корегування кошторису житла трапилися вже навіть й у Рівному.

- Яким чином можна купити квартиру в зведеному «Екосорбом» будинку?

- Практикуємо відпрацьовану роками схему. Вибираємо місце під будинок і вкладаємо кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації, підведення інженерних мереж та початок будівництва. І вже коли зведено фундамент, даємо оголошення в засобах масової інформації про продаж квартир. До речі, 90 відсотків сорокаквартирного будинку на вулиці Волинської дивізії збудували за свої гроші. Маючи в Рівному представництво (вул. Соборна, 40 (приміщення «ІндустріалБанку»), 4-й поверх, офіс №42, тел. (0362) 623-315, т/ф 634-262), укладаємо з потенційними власниками помешкань угоди про продаж-купівлю квартири за договірними фіксованими цінами. Наразі пропонуємо помешкання в 90-квартирному будинку на вул. Теліги, 57, а невдовзі розпочнемо будівництво 160-квартирного будинку на вулиці Клима Савура. Бажаючі купити помешкання за цими адресами можуть звернутися до нашого менеджера, який надасть їм повну інформацію щодо квартир та умов підписання договору.

22.12.2005Інтерв'ю взяв Василь БУСЬКО



Рівне-Ракурс №10 від 22.12.2005p. 
На головну сторінку