Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №372 від 27.11.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Небезпека

46 дітей отримали термічні опіки

19 листопада в реанімаційне відділення Березнівської ЦРЛ була госпіталізована 3-річна жителька села Богуші Березнівського району. Іванна потрапила до лікарні у стані середньої важкості з термічними опіками I-II ступеню обличчя, шиї та верхніх кінцівок. Дівчинка перекинула на себе каструлю з окропом.

На жаль, останнім часом кількість отримання термічних опіків від окропу та вогню на території нашої області значно збільшилася. Найжахливіше те, що страждають у таких ситуаціях переважно діти. Так, внаслідок 61 зареєстрованого в поточному році подібного нещасного випадку постраждало 46 дітей та один малюк загинув. Необережне поводження з легкозаймистими речовинами забрало життя й у двох дорослих людей.

Як свідчать дані, причинами усіх випадків є лише власна необережність, недотримання правил елементарної безпеки під час роботи з легкозаймистими речовинами та експлуатації газового обладнання, а також недогляд з боку батьків.

Якщо ви стали свідком подібної трагедії, ваші дії повинні бути наступними:

1. Припинити дію термічного фактору.

2. Накласти антисептичну пов’язку на обпечену поверхню тіла.

3. Ввести знеболюючі засоби.

4. Провести протишокові заходи - забезпечити спокій, зігрівання, напоїти постраждалого гарячим чаєм, захистити від можливого подальшого охолодження.

5. Під час транспортування - забезпечити правильну іммобілізацію.

УВАГА! Не дозволяється: промивати опікові рани, змащувати їх маслом, жиром чи мазями, проколювати та розрізати пухирі, видаляти з рани бруд чи сторонні предмети!

27.11.2008Прес-служба управління з питань НС та ЦЗН Рівненської ОДА



Рівне-Ракурс №10 від 27.11.2008p. 
На головну сторінку