№374 від 11.12.2008p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Нешкідливі поради
Журавлина містить дуже корисні речовини. У ній багато калію (116 мг), кальцію (14 мг), фосфору (11 мг), заліза (0,6 мг), марганцю і йоду. У журавлині є такі вітаміни: С (30 мг) і Р (0,1 мг), а також В1 (0,03 мг) та В2 (0,02 мг).
Для того, щоб правильно приготувати морс із журавлини, потрібно 2 склянки журавлини розім’яти у ступці або у блендері, відтиснути сік і перелити у посуд, що не окислюється. Шкірки покласти в каструлю, залити двома літрами води й кип’ятити 4-5 хвилин. Відвар злити, процідити, розвести у ньому півсклянки меду та одну столову ложку цукру, додати сік. Перемішати та охолодити.
11.12.2008 | Ольга ЯРОШ |
Рівне-Ракурс №10 від 11.12.2008p. На головну сторінку |