Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №219 від 22.12.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дива навколо нас

Потрібно вирізати чотири таких трикутники</p><p>
і склеїти їх ребра скотчем

Піраміда Хеопса власними руками

Знадобиться лише картон, транспортир і компас

Наші читачі виявили бажання виготовити піраміду Хеопса в домашніх умовах власноруч. І це трапилося після того, як «РР» подала статтю про новостворену конструкцію рівнянина Олексія БОРИСЕНКА - хлібнички у формі єгипетської піраміди, у якій хліб тижнями не черствіє, тупі леза гостряться, а цигарки «Прима» ніби перетворюються на дорогі сигари.

Не дивно, що багатьом людям захотілося й собі мати вдома таку піраміду. Колектив «Рівне-Ракурсу» теж вирішив переконатися в її дії - і тепер на одному із редакційних столів стоїть невеличка картонна піраміда, яку подарував редакції рівненський конструктор. Ми вирішили задля експерименту покласти туди затупіле лезо. Чекаємо результату...

Олексій Борисенко наголосив: щоб піраміда справді мала вплив на речі, які кладуть всередину конструкції, потрібно знати тонкощі її виготовлення і розміщення щодо сторін світу. Бо не кожна піраміда буде впливати на матерію.

- Ще фараони відкрили дію пірамідальних споруд, - говорить пан Борисенко. - Знали про акумуляцію космічної енергії всередині піраміди і племена майя, ацтеки. І скіфи, які жили на півдні нашої країни, будували кургани у формі піраміди - неспроста...

А сьогодні люди настільки осучаснилися, що й забули про найпростіші природні дари, які варто застосовувати в житті. Отож... Якщо читачі й собі захочуть мати настільну піраміду, для початку слід взяти картон, олівець, лінійку і компас.

За словами Олексія Борисенка, на картоні потрібно накреслити пряму горизонтальну лінію, довжиною 24 сантиметри, - це буде основа трикутника. Поділивши пряму навпіл (середина - 12 сантиметрів), проведіть вертикальну лінію, щоб утворився при перетині двох прямих кут 90 градусів. А з двох кінців горизонтальної прямої накресліть прямі, довжиною 30 сантиметрів, щоб вони перетиналися з вертикальною прямою (див. мал.).

Коли ви виріжете накреслену грань піраміди, то скопіюйте ще три такі (разом повинно бути чотири трикутники) і з'єднайте їх по ребрах (можна скотчем чи клеєм). Головне, щоб у піраміди пропорції були правильні, та місце, куди ви потім її поставите. А коли ви переконаєтесь у її дії, можна приступати до виготовлення більших пірамід, притримуючись вищеподаних пропорцій, наприклад, теплиць для вирощування помідорів чи для іншого призначення. Крім того, пан Борисенко наголошує, що, якщо хоча б раз з'їсти продукт, який пролежав певний час у піраміді, ризик захворіти на гепатит, онкологічні та інші захворювання значно знижується.

Тепер покладіть всередину піраміди на кілька днів, наприклад, затупілі ножиці. А результатами дослідів можете поділитися з нами. Цікаво ж...

22.12.2005Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 22.12.2005p. 
На головну сторінку