№376 від 25.12.2008p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Господиням
2009 рік - рік Жовтого Бика. Отже, якщо бик - свійська тварина, то й зустрічати рік Бика найкраще у колі родини, з рідними та коханими.
Гриби в ніжних вершках
(страва готується і подається в горщику).
Взяти білі гриби - 4-5 шт., ріпчасту цибулю - 1, кріп, петрушку - по 1 пучку, оливкову олію з травами - для смаження.
Для соусу: вершки - 1 склянка (22% жирності), сіль - 1,5 ч. ложки, кориця - 1 ч. ложку, чорний перець - 1 ч. ложку, свіжомолотий чилі - 1/2 ч. ложки, гвоздика - на кінчику ножа, сушений корінь петрушки – до смаку, лавровий лист - 1.
Гриби нарізати великими скибочками. (Кількість грибів - на 3/4 горщика). Ріпчасту цибулю нашаткувати тонкими півкільцями, кріп з петрушкою - подрібнити. Нагріти сковороду, налити трохи оливкової олії. Спасерувати цибулю. Додати гриби. Не закриваючи кришкою, обсмажити гриби протягом 15 хв. Викласти гриби з цибулею в горщик. Зверху викласти зелень. Акуратно перемішати. Додати корінь петрушки і знову перемішати. Зверху покласти лавровий лист.
У вершки додати: сіль, корицю, свіжомолотий чорний перець, чилі, гвоздику. Збити блендером вершки з приправами. Вилити у горщик. Акуратно перемішати з грибами. Накрити кришкою й поставити в духовку на 170° на 30-40 хв. Після цього дістати горщик, перемішати.
Вишукана качка
з ваніллю
Узяти 2 качині грудки, 2 цибулини, 1 моркву, 1 стручок ванілі, 3 помідори, 1чайну ложку цукру, 2 столові ложки рому, сіль, лавровий лист.
Обсмажити грудки. Спочатку покласти на шкіру в суху сковорідку. Якщо жиру вийде надто багато, то зайве злити. Покласти дрібно нарізану цибулю. Обсмажити. Додати стручок ванілі, надрізаний уздовж, цукор і ром. Покласти дрібно нарізану моркву. Потім - помідори. Долити трохи води, посолити, додати лавровий лист. Тушкувати до готовності м’яса. Подавати з рисом.
Курча з медом
та лимоном
Розрізати курча на шматки, обваляти в борошні, обсмажити на вершковому маслі й розкласти на дечці. Посипати меленим червоним перцем і сіллю, полити сумішшю меду та лимонного соку і випікати в духовці 15 хвилин.
Фруктовий салат
в ананасі
Взяти 1 свіжий цілий ананас, 4 ківі, 100 г консервованих вишень, 8 столових ложок ананасового лікеру.
Ананас розрізати вздо-вж навпіл, разом з листям. М’якоть ананаса видалити за допомогою французької ложки - кульками. Ядро ананаса також видалити - воно надто тверде. Кульки ананасової м’якоті покласти в миску, додати до них скибочки очищених ківі, консервовані вишні та лікер. Акуратно перемішати і розкласти фруктовий салат по половинках ананаса. Перед подачею на стіл салат охолодити. Смачного!
25.12.2008 |
Рівне-Ракурс №10 від 25.12.2008p. На головну сторінку |