Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №376 від 25.12.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З сесійної зали

Хомко формує команду: перша ластівка

Хомко формує команду: перша ластівка

На другому пленарному засіданні 24 сесії Рівнеради, яка відбулася минулої середи, міський голова розпочав формувати свою команду. Перед тим, як прийняти справді історичне для Рівного рішення - про зняття з посади заступника міського голови та про призначення на цю посаду іншої людини - міські обранці взяли перерву на 30 хвилин, щоб провести консультації у фракціях.

І це не дивно, адже мова йшла про звільнення досвідченого фахівця у гуманітарній сфері, багаторічного заступника міського голови Світлану БОГАТИРЧУК-КРИВКО. Перед голосуванням вона взяла слово:

- Я хочу полегшити роботу своїм колегам перед голосуванням. Одразу можу сказати, що це рішення шите білими нитками. Те, що зараз відбувається, це політичні торги. Вперше людина звільняється за хороші результати, а не за занедбану ділянку роботи. Сьогодні я сама написала заяву на звільнення за власним бажанням з першого січня 2009 року...

Міський голова Володимир ХОМКО одразу прокоментував своє рішення:

- Я справді формую свою команду. Жодних претензій до Світлани Кирилівни, як з професійної точки зору, і як до людини, я не маю.

Світлана Богатирчук залишила сесійний зал, тож вона вже не чула слів подяки від секретаря ради Юрія Торгуна за розуміння та роботу, яку вона виконувала, та оплесків її колег.

Разом з тим, депутати прийняли ще одне важливе рішення - про призначення нового заступника міського голови. Ним стала відома у місті людина, активний громадський діяч, депутат облради від БЮТ, директор ЗАТ “Радіо Трек” Галина КУЛЬЧИНСЬКА (на фото).

За її словами, пропозицію обійняти цю посаду вона отримала минулого тижня, мала розмову з міським головою, виступала на засіданнях депутатських фракцій, на яких, зокрема, говорила, що Світлана Кирилівна - найфаховіший заступник міського голови. Але, з іншого боку, міський голова має право формувати свою команду.

- На цю посаду мене запропонувала фракція БЮТ. Коли ж є така пропозиція і ти відчуваєш, що зможеш це зробити, то ти просто не можеш відмовитися.

25.12.2008Кароліна КРУГЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 25.12.2008p. 
На головну сторінку