Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №220 від 29.12.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ялинко, гори!

Новорічна красуня висотою 24 метри

Новорічна красуня висотою 24 метри

Суботнього вечора чимало рівнян зібралося в центрі міста, аби взяти участь в урочистостях з нагоди відкриття новорічної ялинки. Дорослі та дітлахи гуляли на майдані, очікуючи приїзду держслужбовців та гостей свята, а також найголовніших персонажів - Діда Мороза та Снігуроньки.

Як і планувалося, святкове міні-дійство розпочалося рівно о п’ятій вечора привітаннями та піснями рівненського хору міського Палацу культури. Святково одягнуті та з піднесеним настроєм хористи виконували українські пісні під музичний супровід, аж доки на сцені не з’явився міський голова Віктор Чайка. Після привітань із наступаючим Новим роком та різдвяними святами пан Чайка, наче справжній Дід Мороз, став роздавати подарунки школярам, які взяли участь у новорічному конкурсі. Учні молодших класів усіх рівненських шкіл впродовж тижня готували для центральної ялинки прикраси і з нетерпінням чекали оголошення результатів: чия ж іграшка виявилася найкращою? А таких прикрас діти для зеленої красуні приготували чимало. Серед них і гігантські цукерки, і метелики, і дзвоники, і ще багато всяких сувенірів. Найкращі з них міський голова відзначив тортами. А коли всі подарунки були роздані, на сцені з’явилися ті, кого з нетерпінням чекали дітлахи - Дід Мороз та його онучка Снігуронька. Побажавши всім присутнім гарних свят, вони вирушили на інше свято, адже “в цей день потрібно встигнути відкрити всі ялинки України”.

Рівненську ж зелену красуню привезли з Клеванського лісництва. Її висота сягає понад 24 метри. Росла така ялинка аж 70 років! І ось вона красується в центрі Рівного у вогнях та різнокольорових гірляндах, загальна довжина яких майже півтора кілометри!

Після завершення урочистої частини свято продовжилося проведенням різноманітних веселих конкурсів. Хлопцям та дівчатам доводилося і лимонами смакувати, і якомога гучніше кричати слова “зима” та “літо”. А ті, хто хотіли відчути наближення зими на собі, мали змогу поїздити на санчатах, запряжених кіньми, та погратися у сніжки, адже снігу того вечора випало таки чимало.

29.12.2005Наталія МОРОЗЮК



Рівне-Ракурс №10 від 29.12.2005p. 
На головну сторінку