Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №384 від 19.02.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Заява

Курсову свистопляску влаштував Нацбанк

У першого Прем’єр-міністра незалежної України не викликає сумніву корумпованість керівництва НБУ

Поведінка Національного банку та його голови Стельмаха на валютному ринку є свідомо організованою й продуманою авантюрою. Таку думку висловив перший Прем’єр-міністр України Вітольд Фокін в інтерв’ю газеті “Столичні новини”.

“Гроші Міжнародного валютного фонду “відвалили” потрібним банкам, нажилися на цьому, а кінці - у воду”, - пояснив він. На переконання Фокіна, за критичну ситуацію на фінансовому ринку повинні відповідати олігархічні клани, що взяли багатомільйонні кредити і потім “забули” їх повернути в результаті змови, за пристойний “відкат”.

“Курсова свистопляска з доларом - це свідомо організована, до дрібниць продумана авантюра. З народу здерли подвійну шкуру! А то й потрійну”, - резюмував перший прем’єр-міністр України.

Вітольд Фокін нагадав, що Національний банк у жовтні на міжбанківській валютній біржі продав понад 4 мільярди доларів. “Хто їх купив? Ті ж самі банки, які одержали 37 мільярдів гривень. За якою ціною? По 5,3–5,5 гривні за долар. Після цього долар зникає. Що відбувається з товаром, коли відчувається його дефіцит? Правильно, зростає в ціні. Долар почав набухати, як річка в повені: піднявся до 9 гривень. Ті, хто скуповував долари, викинули їх на продаж”, - додав він.

Як відомо, за ініціативою Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Верховна Рада на основі висновків спеціальної слідчої комісії, яка встановила чисельні порушення в роботі Нацбанку, тричі відправляла у відставку Стельмаха. Однак Президент Ющенко став на його захист і категорично відмовляється схвалювати це рішення.

Cаме безвідповідальна політика НБУ стала причиною сплеску інфляції в січні. Через те, що гривня впала, а долар виріс, подорожчали імпортні товари, зокрема харчі й ліки. Імпортерам, щоб розрахуватися із закордонними постачальниками, за ту ж доларову ціну відтепер треба виручити вдвічі більше гривень. А платити за помилки та злочини Стельмаха і Ющенка – нам.

19.02.2009Олексій БУЛГАКОВ, “Інтернет-огляд”



Рівне-Ракурс №10 від 19.02.2009p. 
На головну сторінку