Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №388 від 19.03.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Про наболіле

Парубій думає, що заяви про ОУН-УПА зробив “нещирий” Яценюк

Будучи спікером, він не поставив питання на голосування

“Говорячи на теми ОУН-УПА, Яценюк говорить не як політик, який представляє державні інтереси. Роблячи подібні заяви, він просто хоче сподобатися абсолютно всім і підтримує політичні сили, які виступають не лише проти визнання ОУН-УПА, а проти української державності в цілому”, - сказав в інтерв’ю сайту “За Україну!” народний депутат України, член депутатської групи “За Україну!” Андрій Парубій, коментуючи заяву Арсенія Яценюка щодо визнання вояків ОУН-УПА борцями за незалежність України та надання їм статусу учасників війни.

“Питання визнання ОУН-УПА - не лише питання відновлення історичної справедливості, це утвердження нашої національної ідентичності та самодостатності нації”, - зазначив Парубій, додавши, що всі необхідні дослідження теми діяльності ОУН-УПА істориками вже давно проведені і висновки давно зроблені.

Парубій також наголосив, що законопроект про визнання статусу ОУН-УПА був визначений у коаліційній угоді як першочерговий. “Але... тодішній Голова ВР України Арсеній ЯЦЕНЮК не підтримав наші наполягання винести це питання на розгляд парламенту”, - зауважив депутат.

“Ми переконані, що ті політики, які зараз виступають проти обговорення теми ОУН-УПА і проти прийняття цього законопроекту в парламенті, вчиняють дуже нещиро щодо тих людей, завдяки яким вони є у парламенті”, - наголосив Андрій Парубій.

Довідка ЗІКу.

Арсеній Яценюк заявив про те, що тема ОУН-УПА в нинішніх умовах може бути використана для розколу суспільства, тому необхідно “дати час державі, дати можливість попрацювати історикам, вони вирішать це питання, а час все розставить на свої місця”.

19.03.2009www.zik.com.ua



Рівне-Ракурс №10 від 19.03.2009p. 
На головну сторінку