Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №388 від 19.03.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Статистика

Бюджетники ще отримують зарплату без затримок

Бюджетники ще отримують зарплату без затримок

Про реальний рівень заборгованості із виплати заробітної плати можна буде говорити лише після 20 березня. Проте однозначно констатуємо те, що усі працівники бюджетної сфери зарплату отримують вчасно і без запізнень.

За словами начальника управління праці та соціального захисту населення Рівненської облдержадміністрації Ігоря ЯКУБЦЯ, станом на 12 лютого заборгованість із виплати зарплати складала 12,5 мільйона гривень. Найбільше заборгували працівникам будівельної та промислової галузей. Якщо ж робити окрему вибірку по підприємствах-боржниках, то безумовним лідером виступає “Авторемзавод” - більше 1 мільйона гривень. Інші винні менше - близько 20 тисяч. Ситуація на підприємствах пропорційна державній, проте скорочення чи відпустки за свій рахунок, принаймні, на “Авторемзаводі”, не передбачаються.

Що стосується ситуації в місті, то, за попередніми даними, станом на 1 березня 2009 року борг підприємств та організацій міста перед працівниками складає майже 4,5 мільйона гривень. За словами начальника відділу Головного управління статистики Алли ШМАТОВОЇ, лише з початку року обсяг невиплаченої зарплати зріс на 38,4 відсотка.

Найбільша частка, і це більше 80 відсотків боргу, припадає на економічно активні підприємства, 14,2 відсотка - на підприємства-банкрути, решта - на економічно неактивні, тобто, ті, які призупинили свою виробничо-господарську діяльність.

Впродовж лютого заборгованість працівникам діючих підприємств зменшилася в основному за рахунок зменшення боргу на промислових підприємствах та в будівництві. Водночас рівень невиплати зарплати зріс там, де здійснюють операції з нерухомим майном, орендою, інжинірингом та надають послуги підприємцям; в організаціях торгівлі, ремонту автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку; освіті; в організаціях, які надають комунальні та індивідуальні послуги.

А от проблем із виплатою пенсій у Рівненській області немає - у цьому нас запевняють в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Рівненській області. Станом на 13 березня 2009 року пенсію виплатили у сумі 160,3 мільйона гривень, що становить 62,4 відсотка місячної потреби на пенсійне забезпечення березня. Пенсіонерів більше турбує формула розрахунку самої пенсії, проте з цим питанням запропонували звернутися до Головного правління.

19.03.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 19.03.2009p. 
На головну сторінку