Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №395 від 07.05.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Брифінг

На Рівненщині процвітає хабарництво

На Рівненщині процвітає хабарництво

З початку року працівники ДСБЕЗ області викрили 13 фактів хабарництва, за якими порушили 6 кримінальних справ. Злочини скоювали посадові особи державної податкової служби, кредитно-фінансової установи, державної виконавчої служби та голова сільради. Загальна сума хабарів складає понад 390 тисяч гривень. Між іншим, за аналогічний період 2008 року було викрито п’ять фактів хабарництва на суму 12,3 тисячі гривень.

- Протягом 2009 року працівники нашого управління викрили 211 економічних злочинів, з яких значна частина є важкими, - зазначає начальник управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС Анатолій ПО-ПЛА-ВСЬКИЙ (на фото). - Велику увагу приділяємо, насамперед, викриттю так званих пріоритетних злочинів.

Нагадаємо слова Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про те, що в умовах економічної скрути в державі МВС активізує зусилля для припинення розкрадання бюджетних коштів, припинення свавілля корумпованих чиновників, викриття хабарництва, насамперед, в центральних та регіональних органах влади і управління, а також з боку посадовців, які мають дозвільні і регулятивні повноваження.

Тож за перший квартал 2009 року в бюджетній сфері Рівненщини викрито 36 економічних злочинів, у тому числі 12 тяжких. Зокрема, задокументовано п’ять злочинів, пов’язаних із порушеннями чинного законодавства при використанні коштів державних цільових програм та чотири - у сфері державних закупівель. Таким чином “бюджетні” злочини завдали збитків на суму 16 мільйонів 335 тисяч гривень. Наразі по 11 кримінальних справах впровадження вже закінчено.

- Керівництво Міністерства та Департаменту БЕЗ чітко поставили перед нами завдання - виявляти порушення у сфері економіки, документувати їх, супроводжувати кримінальні справи до суду і, звичайно, стежити, аби злочинець поніс справедливе покарання, - підкреслює Анатолій Поплавський. - Наприклад, ми перевіряємо законність виділення земельних ділянок, розпаювань, працюємо над виявленням зловживань посадовців у цій сфері. За нашими матеріалами прокуратура вже винесла ряд протестів, за якими земельні ділянки повернули їх дійсним власникам. Не обходиться у цій сфері й без хабарників. Наприклад, у Дубенському районі був задокументований факт вимагання і отримання хабара в розмірі 240 тисяч гривень за виділення земельної ділянки площею усього 30 соток…

- Чимало порушень є й у сфері банківської діяльності, - наголошував начальник. - Нині у судовому порядку розглядається справа щодо посадових осіб однієї з філій банку на Радивилівщині, які зорганізувалися в групу і підробляли документи, отримуючи таким чином кредити. Останніх вони, між іншим, набрали на більш як 500 тисяч гривень. Над аналогічною справою працюємо й у Березнівському районі.

- Незважаючи на те, що виявленням економічних злочинів займаються також УБОЗ, Служба безпеки України, податкова міліція, роботи, повірте, вистачає усім, - зауважив Анатолій Петрович.

07.05.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 07.05.2009p. 
На головну сторінку