Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №222 від 12.01.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нашого цвіту - по всьому світу

Краса по-європейськи,

Краса по-європейськи,

або Українка і за кордоном - це, перш за все, успішна жінка

Нікого нині не дивує, що молоді люди виїжджають за кордон на заробітки. Дехто з них повертається і вже ніколи більше не бажає туди потрапляти, а декому щастить знайти багатого чоловіка чи непогану роботу. З героїнею нашої статті - рівнянкою Іриною Онуфрійчук (на фото зліва) - сталося справ-жнє диво. Там, за кордоном, збулася її дитяча мрія - вона стала косметологом, до того ж, працює сьогодні в престижному салоні столиці Польщі - Варшави. Втім, про все по черзі.

- Ірино, що ж спонукало вас покинути рідну домівку і поїхати до незнайомої країни?

- Справа в тому, що із самого дитинства я була творчою натурою - малювала, писала. І вже в школі зрозуміла, що хочу малювати, правда, як виявилося, не картини, а… людей. Вже тоді ми з батьками вирішили, що я буду косметологом. Знайшли школу косметології і фармацевтології у Варшаві. Після закінчення школи я поїхала туди навчатися, а згодом мене взяли на роботу в невеличкий салон. А через чотири роки, завдяки знайомствам моєї хазяйки (жінки, в якої знімала квартиру) й наполегливій праці, я знайшла роботу в престижному салоні краси, де працюю вже шість років. Так збулася моя дитяча мрія: я «малюю» - займаюся косметичним татуажем (контур губ, очей і т.п.). І, звичайно, коли клієнти задоволені, то і я задоволена.

- А чому ж ви не залишилися в Україні вчитися?

- Я закінчила Рівненський кооперативний технікум. На той час наша країна ще не була досить розвинена у, власне, косметичній галузі. А в «універі» в Польщі навчання проходить на високому рівні. В цьому році я закінчую магістратуру і матиму диплом після поглибленого вивчення наук - це на рівні лікаря високої кваліфікації. Тут вивчається і хірургія, і пластична, лазерна терапія. Зараз я продовжую навчання на двох факультетах - косметологія і здоров'я суспільства. І все для того, щоб набути максимум кваліфікації, - це дуже цінується на Заході. У більшості косметологічних салонів вам запропонують хіба що зробити маску, а в нас - і робота з голками та ін. Робота цікава ще й тим, що тут я маю змогу спілкуватися з відомими людьми, артистами, адже в салоні обслуговуються люди, які за рівнем життя можуть собі багато дозволити.

- Чи траплялися якісь незвичайні випадки у вашому салоні?

- Часом до мене приходять із журналом і показують, мовляв, хочу бути такою. Але ж для того, щоб щось «ліпити», треба хоч якийсь грунт мати. Бувало, люди не хотіли обслуговуватися в мене, бо надто молода, але згодом, завдяки «безкоштовній рекламі» з уст в уста, змінювали свою думку. Я до своєї роботи ставлюся надсерйозно, бо добре усвідомлюю: як красу можна підкреслити, посилити, так і нічого не коштує її знищити.

- А які закордонні рецепти краси ви можете подарувати читачкам «РР»?

- Найважливіше для шкіри, і це ніде не секрет, - фізична активність та ніяких шкідливих звичок. А ще дуже помічна так звана середземноморська дієта. Втім, головне, на мою думку, - це впевненість у собі. І тоді жінка буде прекрасною.

До речі, Ірина неодноразово брала участь у республіканських професійних конкурсах у Польщі. Двічі займала призові місця. Ірина вважає, що в Україні вона би не змогла себе так вдало реалізувати. Дівчина добре за-робляє, досконало знає польську і англійську, вивчає ще три мови, бо за родом служби їй доводиться досить часто спілкуватися з іноземцями. І ось так, рік за роком, впевнено долає вершини польського «шоу-бізнесу» - косметології.

12.01.2006Олена РУДИК



Рівне-Ракурс №10 від 12.01.2006p. 
На головну сторінку