№400 від 11.06.2009p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Нешкідливі поради
Панкреатит - запалення підшлункової залози. Ця хвороба спричиняє негаразди з кишківником. Підшлункова залоза не виробляє потрібних ферментів для травлення їжі, тож вона надходить у кишківник “непідготовленою”, викликаючи проблеми.
Тканина підшлункової залози руйнується власними ферментами. Тобто, активність цього органа підвищується, а протоки для виведення утвореного секрета закупорюються ферментами. Це може спричинити навіть некроз (відмирання) тканин підшлункової залози. Тому потрібно їсти продукти, які пригнічують активність фер-ментів. Зокрема, такі речовини містяться у сирому яєчному білку, вівсяних крупах, картоплі, сої. Про те, як запобігти іншим клопотам від панкреатиту - у наступному числі Ракурсу Здоров’я.
11.06.2009 | Ольга ЯРОШ |
Рівне-Ракурс №10 від 11.06.2009p. На головну сторінку |