Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №400 від 11.06.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Стихія

Негода на Рівненщині знищила врожай

Негода на Рівненщині знищила врожай

6 червня о 17.30 південні райони Рівненської області поглинула сиза хмара. Скільки небезпеки ховало в собі це явище природи, ніхто навіть і не здогадувався. Але коли на землю впав перший град - великий, як голубине яйце - люди зрозуміли, що бути біді.

Найбільших втрат зазнали Дубенський та Радивилівський райони Рівненської області. За словами начальника управління АПК Рівненської ОДА Олександра СЛОБОДЕНЮКА, про кінцеві цифри втрат говорити поки що зарано, проте, за попередньою інформацією, стихія завдала чималих збитків.

- У Радивилівському районі повністю знищено посіви (ячменю, сої, озимої та ярої пшениці, гірчиці) на 700 гектарах сільськогосподарських угідь, - зазначив Олек-сандр Слободенюк. - Крім цього, град пошкодив близько 3 тисяч гектарів зернових та олійних культур. Найбільше “дісталося” кукурудзі - 1,3 тисячі гектара та ріпаку - 1,1 тисячі гектара.

У Дубенському районі збитки підраховують на 1,2 тисячі пошкоджених гектарах. Тут негода зачепила посіви озимої та ярої пшениці, ячменю, вівса, сої та ріпаку.

Нині на теренах районів працюють спеціально призначені комісії, які й мають встановити збитки 20-хвилинного обстрілу градом. Поки що відомо, що під шквал негоди потрапили два найбільші агропромислові підприємства Рівненщини - агрокорпорація “Крупець” та “Трипілля”. Крім цього, багато мешканців зазначених районів залишилися без городини.

За інформацією прес-служби управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Рівненської ОДА, 7 червня внаслідок сильних поривів вітру, дощу та граду на території Рідківської, Хотинської, Боратинської, Козинської, Добриводської та Іващуківської сільських рад Радивилівського району були пошкоджені (частково або повністю) городні культури та побито віконне скло в деяких будинках. Розмір завданих збитків встановлюється.

- Лише після того, як матеріали результатів негоди надійдуть до управління АПК, можна буде оперувати цифрами збитків, - наголошує Олександр Слободенюк. - Сума на кшталт 10-12 мільйонів поки що попередня.

11.06.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 11.06.2009p. 
На головну сторінку