Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №410 від 19.08.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Пряма мова

Ольга Земляк – чемпіонка Європи!

Ольга Земляк – чемпіонка Європи!

У минулому номері газети “Рівне-Ракурс” вже повідомлялося про перемогу рівнянки Ольги ЗЕМЛЯК у складі української збірної на юніорському чемпіонаті Європи, що проходив у Сербії.

Легкоатлетка разом із партнерками по команді Юлією Баралей, Аліною Логвиненко та Юлією Краснощок, здобула золоту медаль у естафеті 4 по 400 метрів. Результат дівчат - 3.35,82 сек. - є новим юніоський рекордом України.

Тепер пропонуємо вашій увазі більш детальне інтерв’ю зі спортсменкою.

- Олю, розкажи про відбір на чемпіонат континенту.

- Відбіркові старти проходили у Донецьку. Я фінішувала другою на своїй “коронній” дистанції 400 м, продемонструвавши свій кращий результат - 53,40 сек. Таким чином, у Сербії мала право стартувати як на власній дистанції, так і у естафеті 4 по 400 м.

- Чого очікувала від чемпіонату Європи?

- На змагання я вирушала, знаючи, що у європейській статистиці атлетів-юніорів я посідаю третю-четверту позицію. Тож була впевнена, що потраплю до фіналу, та й поборотися за медалі мала реальні шанси.

- Декілька слів про, власне, сам забіг естафети.

- Фаворитами естафети заздалегідь вважалися три збірні: України, Росії та Німеччини. Саме ці команди і боролися за нагороди.

Після першого етапу естафети я першою передала паличку партнерці по команді, проте на другому етапі ми допустили збій і на третьому етапі довелося надолужувати втрачене. Проте завершальну стадію естафети вдалося провести набагато краще і у результаті наша команда випередила суперниць із Росії буквально на півтори секунди. Німкені були третіми.

- Як оцінюєш свій виступ загалом?

- В цілому виступом на чемпіонаті Європи задоволена. Шкода, що не вдалося завоювати медаль в особистому заліку, адже у забігу на 400 метрів фінішувала лише четвертою. Проте, гадаю, що потрапляння до фінальної вісімки вже є непоганим досягненням. До того ж, у фінальному забігу продемон-струвала результат дещо гірший, аніж у відбіркових змаганнях.

Перше ж місце на цій дистанції посіла також українка, колега по естафетній команді, Юлія Баралей.

- Чемпіонат Європи у Сербії, можливо, був останнім у ранзі юніорки. Якими бачиш свої перспективи у молодіжній збірній України?

- Головні мої перемоги ще попереду. Готуватимуся до дебютного зимового молодіжного чемпіонату України у манежі. Результати цих виступів і продемонструють обгрунтованість амбіцій.

19.08.2009Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 19.08.2009p. 
На головну сторінку