|
№411 від 26.08.2009p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Avast! Курячі яйця
Рекомендації СЕС
За сім цьогорічних місяців, порівняно з відповідним торішнім періодом, на Рівненщині відбувся ріст захворюваності на сальмонельоз на 84,3 відсотка.
За словами завідувача епідвідділу Рівненської обласної СЕС Анатолія РЕЗНІКОВА, неблагополучна епідемічна ситуація склалася у м. Рівне та Рівненському районі, а також у Млинівському, Радивилівському районах та у Кузнецовську. Розслідуючи причини виникнення кожного випадку сальмонельозу, епідеміологи зазвичай доходять висновку, що хворі вживали яйця курячі або курятину, придбану на ринках чи в магазинах. Відтак серед іншого фахівці проводять відбір проб яєць, курятини, м’ясопродуктів для лабораторних досліджень. “І зовсім нещодавно, - каже пан Резніков, - завдяки таким дослідженням виявлено сальмонелу з курячих яєць, а також зі стегна курячого сирого. Тому звертаємося до жителів краю з рекомендаціями не вживати яйця у сирому вигляді, дотримуватися гігієнічних вимог під час приготування страв. Яйця сирі зберігайте окремо від інших продуктів, не викладайте на стіл, а відразу кладіть їх у каструлю для варки. Не готуйте яєчню або ж омлет. Куряче м’ясо розробляйте на окремій дошці, яку потім ретельно помийте з миючими та дезінфікуючими засобами. Ну й, звісно, частіше мийте руки з милом”.