№411 від 26.08.2009p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Нешкідливі поради
Тим, хто страждає від панкреатиту, нині саме час запастися сухими стручками квасолі, закласти на зберігання гарбузи, а згодом наквасити капусти. Як усім цим лікуватися, читайте далі. Давні рецепти записала й доповнила відомий український лікар-дієтолог Світлана Ільїна.
Рецепт. Впродовж 20 днів щодня вечеряти о 17-18 та о 19-20 годині гарбузовою кашею, яку готують так: 1/2 склянки пшоняної крупи варити в 1 літрі води, доки вона повністю розвариться. Додати 200 г сирого гарбуза і ще варити протягом 20 хв. Трохи підсолити, додати 1 чайну ложку олії.
Рецепт. Сухі стручки квасолі потовкти. 3-4 столові ложки настояти у 500 мл окропу (в термосі протягом 5 годин). Пити тричі на добу за 30 хвилин до їди по 1/2 склянки впродовж 27 днів.
Рецепт. Розсіл квашеної капусти пити теплим по 1/3 склянки 2-3 рази на день. Курс лікування - 7 днів, тиждень перерви, повторити ще 2-3 курси залежно від того, як себе почуваєте.
Рецепт. Взимку і навесні у страви із червоного тертого сирого або вареного буряку додавати розмочені в гарячій воді курагу та урюк (2-4 штуки), вживати страву 3-4 рази на тиждень.
26.08.2009 | Ольга ЯРОШ |
Рівне-Ракурс №10 від 26.08.2009p. На головну сторінку |