Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №414 від 17.09.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Варто знати

Дбаймо про чоловіків

Дбаймо про чоловіків

У тому, що чоловіки забувають вечорами про своїх дружин, винні, насамперед, самі жінки. Вони чомусь переконані, що якщо добре не нагодувати чоловіка, то він буде лютим і агресивним. Щоденні ситні вечері, поєднані з алкоголем (нібито для покращення апетиту) призводять до того, що вже у сорокарічних чоловіків - чималенький живіт. І от він вже з сумом пригадує ночі своєї молодості, що пролітали, як одна чудесна мить...

Справа в тому, що секс і їжа по силі задоволення майже рівні. І те, й інше - насолода. Але якщо секс не може замінити їжу, то їжа робить це з великим успіхом. Саме так - великою кількості їжі - компенсують свою сексуальну невдоволеність самотні жінки (варто пригадати героїню відомого серіалу “Секс і місто” Міранду, яка так “присіла” на вечірнє поїдання тортиків, що сама себе почала зневажати). Самотні жінки потрапляють у зачароване коло: поправляючись, вони починають соромитися свого тіла, уникати чоловіків, а ситною їжею, цим навантаженням на організм, вони тамують бажання плоті й одержують нові жирові складки.

Хоча, зрештою, жінкам усе-таки простіше. Вони можуть взяти себе в руки, сісти на жорстку дієту, просто голодувати, швидко скидаючи повноту. А як бути сімейному чоловікові? Адже в своєму харчуванніу він часто цілком залежний від дружини. І, на жаль, не кожна жінка розуміє, що в її руках знаходиться і здоров’я чоловіка, і його чоловіча сила, а в цілому - щастя сімейного життя.

Боротьбу з переїданням необхідно вести жінці. Вона повинна вміти готувати так, щоб чоловік не відчував голоду, але водночас не товщав і не був млявим від переїдання.

П’ять “золотих” порад, завдяки яким ви повернете своє здоров’я, а разом з тим мир та спокій в сім’ю:

• готуйте страву з посмішкою. Хочете - вірте, хочете - ні, але настрій, з яким готується їжа, передається тим, хто її їсть. Ви сердилися, поки чистили, варили картоплю? Чекайте за столом скандалу. А якщо хочете подобатися, то замішуйте тісто, шинкуйте овочі, варіть супи з добром і лагідним настроєм, бажаючи подарувати радість тому, кого пригощаєте;

• негайно відмовтеся від солі. Насправді це зробити нескладно: кілька днів страждань - і ви зрозумієте, що таке натуральний смак продуктів. Якщо важко відмовитися від солі відразу, розведіть столову ложку солі в одному літрі гарячої води і цим розчином поливайте готові страви;

• не вживайте кісткові бульйони. У жодній країні світу не варять кісткові бульйони, тому що вони містять шкідливі, омилені жири;

• намайтеся менше смажити. Найкраще готувати їжу на слабкому вогні під кришкою у власному соку. Навіть млинці й оладки краще пекти під кришкою, щоб на них не було шкідливої шкірки;

• дуже популярні в усьому світі два нових способи готування їжі: а) на рослинній подушці; б) методом “антракту”. Перший: на дно посуду викладається прошарок сирих овочів, потім головний продукт: риба або м’ясо, а наверх - знову прошарок овочів. Усе заливається окропом, накривається кришкою. Коли вода знову закипає, вогонь зменшується до такої міри, щоб ледве кипіла. Коли м’ясо чи риба майже готові, зняти з плити і настояти 20-30 хв., щоб продукт “впрів”.

“Антракт” виглядає так: вчені довели, що безупинне нагрівання продукту зовсім не потрібне - достатньо нагріти його до температури 1000, накрити кришкою і виключити вогонь. Тим самим ми настоюємо цю страву, тобто, млоїмо - саме так, як це робилося колись в печі. Таким чином не руйнуються білки і не емульгують жири. Хвилин через 20-30 каструлю - знову на вогонь. Довести до кипіння - і знову 20 хвилин “антракту”, після чого страва готова.

17.09.2009



Рівне-Ракурс №10 від 17.09.2009p. 
На головну сторінку